Τα αδέρφια που μοιράζονται ένα δωμάτιο μπορεί να μην τα πάνε πάντα καλά, αλλά τα οφέλη της «συγκατοίκησης» είναι πολλά. Περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, το ένα καθησυχάζει το άλλο αν ξυπνήσουν το βράδυ, εξασκούνται από κοινού σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες και μαθαίνουν να μοιράζονται σχεδόν τα πάντα.

Αν ωστόσο, τα παιδιά δεν συμφωνούν στο να μοιραστούν το δωμάτιο ή ξαφνικά θέλουν να σταματήσουν, οι ακόλουθες διακοσμητικές ιδέες θα τα βοηθήσουν να αλλάξουν σύντομα γνώμη.

Δωμάτιο μόνο για ύπνο

Εάν το κοινό δωμάτιο, αφήνει χώρο για ένα playroom τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα, ειδικά αν τα ενημερώσετε για αυτήν την δυνατότητα. Κάντε το υπνοδωμάτιο αποκλειστικά αφιερωμένο στον ύπνο με νέα κλινοσκεπάσματα, απλή επίπλωση και γαλήνια παλέτα χρωμάτων.

Στη συνέχεια προγραμματίστε έναν διασκεδαστικό χώρο παιχνιδιού σε ένα άλλο δωμάτιο που μπορεί να γίνει λίγο πιο χαοτικός.

Η κουκέτα είναι η λύση

Οι κουκέτες είναι δημοφιλείς στα παιδιά για καλό λόγο. Αυτά τα κρεβάτια εξοικονόμησης χώρου είναι εξαιρετικά για να παρέχουν μερική ιδιωτικότητα, ακόμα και σε κοινόχρηστο χώρο, συν ότι είναι απλώς διασκεδαστικά για τα παιδιά.

Βεβαιωθείτε ότι οι κουκέτες είναι στερεωμένες στον τοίχο και περιλαμβάνουν κιγκλίδωμα ασφαλείας στην επάνω κουκέτα.

Προσθέστε έναν καναπέ

Εάν επωφεληθείτε από τις κουκέτες που εξοικονομούν χώρο, μια επιλογή για τον υπόλοιπο χώρο είναι να προσθέσετε έναν μικρό καναπέ ή και πουφ. Τα παιδιά λατρεύουν να έχουν έναν καναπέ στο υπνοδωμάτιό τους επειδή έχουν και οι ενήλικες και αν μάλιστα είναι καναπές – κρεβάτι, θα μπορείτε εύκολα να φιλοξενήσετε έναν καλεσμένο φίλο τους.