Μπορεί όταν ακούτε για υγιεινή διατροφή να νομίζετε ότι πρέπει να βάλετε το χέρι σας βαθιά στην τσέπη, τα πράγματα όμως δεν είναι απαραίτητα έτσι. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για να τρώτε υγιεινά χωρίς να ξεφεύγετε από το budget σας.

Φροντίστε να πηγαίνετε στη λαϊκή αγορά

Μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να επισκέπτεστε τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας για να προμηθεύεστε φρέσκα και ταυτόχρονα οικονομικά φρούτα και λαχανικά. Θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στον προϋπολογισμό σας.

Υπολογίστε τις ποσότητες που θα χρειαστείτε

Η μέση οικογένεια πετάει στα σκουπίδια σημαντικές ποσότητες φαγητού σε καθημερινή βάση, κάτι το οποίο επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά και την τσέπη σας. Προτού λοιπόν βγείτε για τα ψώνια της εβδομάδας σας φροντίστε να έχετε υπολογίσει τις ποσότητες φαγητού που χρειάζεστε.

Κάντε λίστα

Μερικές φορές μπορεί να παρασυρθείτε από τις διάφορες λιχουδιές στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ και να ψωνίσετε περισσότερα τρόφιμα από όσα πραγματικά χρειάζεστε, κάτι το οποίο επηρεάζει και τα έξοδά σας. Φροντίστε λοιπόν να πηγαίνετε για ψώνια έχοντας μαζί σας μια λίστα με ψώνια.

Αξιοποιήστε το φαγητό που έχει περισσέψει

Αναπροσαρμόστε το φαγητό που έχει περισσέψει (π.χ. ρίξτε το κοτόπουλο της προηγούμενης ημέρας σε μια λαχταριστή ομελέτα) ή καταναλώστε το στο επόμενο γεύμα σας. Έτσι θα γλιτώσετε κόπο και χρήμα.

Επιλέξτε κατεψυγμένα λαχανικά

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι συνήθως πιο φθηνά από τα αντίστοιχα φρέσκα (ειδικά αν είναι εκτός εποχής) και είναι εξαιρετικά θρεπτικά.

Μαγειρέψτε περισσότερα όσπρια

Θρεπτικά, νόστιμα και οικονομικά, τα όσπρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής. Βρείτε λοιπόν πρωτότυπους τρόπους να τα μαγειρέψετε.

Βάλτε στην κατάψυξη το ψωμί που απομένει

Το ψωμί είναι μία από τις κυριότερες πηγές σπατάλης. Φροντίστε λοιπόν να το κόβετε σε φέτες όταν είναι ακόμη φρέσκο και να το αποθηκεύετε στην κατάψυξη.