Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν πολύ εύκολα να σας βγάλουν εκτός διατροφικού προγράμματος και να αυξήσουν το βάρος σας. Αντί όμως να στρέφεστε σε ακραίες δίαιτες ή να μένετε νηστικοί για ώρες, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips ώστε να αδυνατίσετε με ευκολία. Ορίστε λοιπόν τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να χάνετε βάρος.

1. Πρωτεΐνη στο πρωινό

Όπως θα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές, το πρωινό είναι απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας και να αποτρέψετε τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένου ότι ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, η κατανάλωση πρωινού μπορεί να τον ενεργοποιήσει και έτσι να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικά οι πρωτεΐνες μεγιστοποιούν τις καύσεις του οργανισμού σας, ενισχύοντας τη μυϊκή σας μάζα. Ουσιαστικά, όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχετε τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολισμός σας. Τα αυγά, το γιαούρτι, το κεφίρ, η βρώμη, τα μανιτάρια και το τυρί κότατζ είναι μερικές καλές πρωτεΐνούχες τροφές για το πρωινό σας.

2. Σαλάτα σε κάθε γεύμα

Πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, οι οποίες περιορίζουν την όρεξη για φαγητό, τα λαχανικά αξίζουν μια σταθερή θέση στο καθημερινό μενού σας είτε ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας είτε να χάσετε βάρος. Γεμίζοντας λοιπόν το μισό πιάτο σας με σαλάτα σε κάθε γεύμα, θα τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα θα χορταίνετε με λιγότερες θερμίδες.

3. Νερό όλη μέρα

Το νερό δεν έχει κάποια «μαγική» ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει όμως την ιδιότητα να ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού και να περιορίζει την όρεξη για φαγητό. Μάλιστα, αρκετές φορές μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα να έχετε αφυδατωθεί ελαφρώς. Φροντίστε λοιπόν να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό και να μένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.