Υλικά για 6 μερίδες

1 κιλό πατάτες

150 γρ. βούτυρο

200 γρ. γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν οι πατάτες.

Φτάστε σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακές οι πατάτες.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και διατηρήστε το μείγμα ζεστό.

Σουρώστε τις πατάτες, αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τις.

Αλέστε τις και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύετε έτσι ώστε να έχετε συνεχώς ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέστε σιγά σιγά και το μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε ώστε να έχετε και πάλι ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέστε λίγο αλάτι και σερβίρετε!