Ας είμαστε ειλικρινείς, η ζωή με ένα μωρό μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική. Άγρυπνες νύχτες, ασταθή προγράμματα και η φροντίδα του μωρού μπορεί να φέρουν προκλήσεις στην καθημερινότητά σας που δεν περιμένατε. Για να κάνετε την μετάβαση όσο πιο ομαλή τόσο για εσάς όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από το βρεφικό δωμάτιο και την καλύτερη δυνατή οργάνωσή του.

«Έξυπνο» βρεφικό δωμάτιο

Αξιοποιείστε τον χώρο κάτω από την κούνια

Χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο; Αξιοποιήστε την περιοχή ακριβώς κάτω από την κούνια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλάθια για να αποθηκεύσετε αντικείμενα και να τα αποθηκεύσετε ακριβώς από κάτω.

Αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση των καλαθιών ή θέλετε να αποθηκεύετε μεγαλύτερα αντικείμενα στα οποία δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση συνεχώς, χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα, το οποίο θα «πέφτει» και θα καλύπτει τον κάτω χώρο.

Απαραίτητες οι θήκες οργάνωσης

Επενδύστε σε θήκες οργάνωσης για τα συρτάρια σας καθώς θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες, ακόμα και όταν το παιδί ξεπεράσει την φάση του νεογέννητου. Χρησιμοποιώντας τις μπορείτε να αποθηκεύετε διαφορετικά αντικείμενα στα ίδια συρτάρια, δίχως να δημιουργείται χάος.

Είναι εξαιρετικά ευέλικτα και φθηνά.

Συρταριέρα σαν… αλλαξιέρα

Αν έχετε ήδη μια μεγάλη συρταριέρα, τότε ποιος ο λόγος για αλλαξιέρα; Χρησιμοποιείστε την στην θέση της και στα ράφια της αποθηκεύστε αντικείμενα που χρειάζεστε για τις αλλαγές της πάνας, όπως βαμβάκι και υγρά μαντηλάκια, ρουχαλάκια και πάνες.