Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν το άβολο συναίσθημα που μπορεί να νιώσουν όταν σκέφτονται ότι δεν περνούν αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί με το παιδί εξαιτίας των ολοένα αυξανόμενων υποχρεώσεων και της καθημερινότητας που.. «τρέχει». Στο μεταξύ οι αντιμαχόμενες απόψεις και προσεγγίσεις αναφορικά με την ποσότητα ή την ποιότητα του χρόνου που περνούν οι γονείς με τα παιδιά τους είναι έντονες και αντικατοπτρίζουν τον αγώνα όλων των γονέων για τον εντοπισμό της πολυπόθητης ισορροπίας στην οικογενειακή ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το παιδί, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά σας, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

Διασκεδάστε και εσείς σαν παιδί

Μόλις βρείτε λίγο χρόνο παροτρύνετε το παιδί να κάνετε κάτι μαζί και αφήστε τον εαυτό σας να παίξει, να διασκεδάσει και να χαρεί όπως ακριβώς θα κάνει το παιδί σας. Εστιάστε στην στιγμή και αφήστε για λίγο τις έγνοιες στην άκρη για να μπορέσετε να απολαύσετε στο έπακρο αυτήν την συγκινητική εμπειρία.

Εάν μάλιστα έχετε… ξεχάσει πως να χαλαρώνετε και να αφήνεστε στην στιγμή, αφήστε το παιδί να σας καθοδηγήσει με το ξέγνοιαστο χαμόγελό του.

Βάλτε το στο πρόγραμμα

Εάν θέλετε να εξισορροπήσετε τον εργασιακό τομέα με την οικογενειακή ζωή είναι σημαντικό να βάλετε τις δραστηριότητες με την οικογένεια στο πρόγραμμα. Αφού ορίσετε το χρονοδιάγραμμα με τις υποχρεώσεις σας, προσθέστε στις μέρες που μπορείτε εσείς και η οικογένειά σας όμορφες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε μαζί.

Εάν τελικά το πρόγραμμα δεν βγει όπως το θέλατε, μην πτοηθείτε αλλά δοκιμάστε να απολαύσετε μια οικογενειακή βραδιά στο σπίτι απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας φαγητό ή κάνοντας ένα μαραθώνιο ταινιών.

Βρείτε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα

Πριν φύγετε για την δουλειά, αφού γυρίσετε, καθώς συνοδεύετε το παιδί στην προπόνησή του, αυτές είναι μερικές από τις δεκάδες ευκαιρίες που έχετε μέσα στην ημέρα για να επικοινωνήσετε με το παιδί, περνώντας λίγο χρόνο μαζί.

Το κλειδί είναι να βρείτε τρόπους για να περάσετε διασκεδαστικό χρόνο μαζί, να γελάσετε και να παίξετε και να επανασυνδεθείτε με το παιδί σας. Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν το κάνετε στην απογευματινή σας βόλτα ή την ώρα που τρώτε όλοι μαζί πρωινό.

Βρείτε ιδέες για εύκολες οικογενειακές βραδιές διασκέδασης που μπορείτε να σχεδιάσετε Αλλά, πάνω απ ‘όλα, βρείτε απλώς τρόπους για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε να περνάτε χρόνο με το παιδί σας σε τακτική βάση.