Σχολεία – Μεγάλο «στοίχημα» το άνοιγμα – Να εμβολιαστούν τα παιδιά

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προσέθεσε ότι  «τα εργαλεία που έχουμε είναι φυσικά το εμβόλιο και πρέπει να πείσουμε τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά.
ΣΧΟΛΕΙΟ
10 Σεπτεμβρίου 2021 | 10:33

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο στοίχημα, είναι μεγάλη ανάγκη να γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο για πολλούς λόγους. Αυτό πρέπει να γίνει με μια επιδημία και ένα στέλεχος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, που κάνει την επιστροφή πιο δύσκολη», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προσέθεσε ότι  «τα εργαλεία που έχουμε είναι φυσικά το εμβόλιο και πρέπει να πείσουμε τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά. Το 10% που είναι εμβολιασμένα είναι μικρό ποσοστό, στους φοιτητές μας είναι μεγαλύτερο το ποσοστό και φυσικά έχουμε και το εργαλείο των self test. Πάντα υπάρχει και το όπλο των μέτρων προστασίας, με τα μέσα που διαθέτει και το Κράτος και με την ευθύνη των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών».

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και πρέπει να το κερδίσουμε, γιατί ξέρετε, τα στοιχήματα δεν τα κερδίζουμε πάντα», τόνισε ο κ. Γώγος, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει οικογένεια, ιδιαίτερα με ανθρώπους ευάλωτους και με υποκείμενα νοσήματα και να έχει μέλη ανεμβολίαστα».

«Η επιδημία των 18αρηδων έχει γίνει επιδημία των 35άρηδων»

«Βλέπετε ότι η επιδημία των 18άρηδων, τώρα που σταμάτησαν τα γλέντια και οι χαλαρές στιγμές, έχει γίνει επιδημία των 35άρηδων», είπε ο κ. Γώγος, αναφέροντας παράλληλα ότι έχουν αυξηθεί οι βαριά νοσούντες από τον κοροναϊό και οι διασωληνωμένοι

Όπως υπογράμμισε, «μόνο 1 στους 10 που νοσούν σοβαρά είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να πειστούν οι πολίτες για αυτό και να εμβολιαστούν. Πρέπει να πείσουμε και τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά. Υπάρχουν και εμβολιασμένα παιδιά που νοσούν, υπάρχουν και κάποια παιδιά που πεθαίνουν, υπάρχουν και πολλά σύνδρομα που μπορεί να εμφανιστούν».

Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν

Προσέθεσε ότι «πρέπει να πειστούμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να εμβολιαστούν. Έχουμε πολύ καλές μελέτες, δεν έχουμε ενδείξεις ότι μακροχρόνια το εμβόλιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αντίθετα έχουμε στοιχεία ότι η νόσηση από κορονοϊό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες».

«Τα παιδιά νοσούν και χωρίς να αρχίσουν τα σχολεία και τώρα που κυκλοφορούν. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν ανοίξουν τα σχολεία; Τα παιδιά θα συγχρωτιστούν μεταξύ τους στο σχολείο και πιθανώς θα μεταδώσουν τον ιό. Αλλά η διαφορά είναι ότι είναι πολύ εύκολη η ιχνηλάτηση τους», ανέφερε.

«Τα συχνά τεστ είναι πολύ σημαντικό να γίνονται και προληπτικά και αφού εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, είναι πολύ χρήσιμα», σημείωσε ο Καθηγητής, αναφέροντας πάντως ότι είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να κλείσουν τα σχολεία, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο και τον δείκτη θετικότητας

«Είναι λογικό και κάποιοι γιατροί να έχουν επιφυλάξεις, αλλά όλοι μας ανήκουμε σε επιστημονικές εταιρείες και όλες οι εταιρείες έχουν ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών και στα παιδιά», κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Πρόσφατα Άρθρα
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
Τα 6 + 1 τρικ της Black Friday που πρέπει να προσέξεις 28 Νοεμβρίου 2025, 08:54
Adel: Σαρώνει την Αττική – Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι 28 Νοεμβρίου 2025, 08:32
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version