Είτε είστε νέα μαμά είτε καλωσορίσατε το δεύτερο παιδάκι σας, ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολος και το να ζητάτε βοήθεια είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να κάνετε δίχως ενοχές. Μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς θηλασμού περιλαμβάνουν:

Πώς θα κάνετε πιο εύκολο τον θηλασμό

Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις

Υπάρχουν πολλές θέσεις θηλασμού, και ενώ είναι σημαντικό να τις μάθετε, μπορεί να μην λειτουργούν όλες για εσάς. Η στάση μπάλας ράγκμπι, θέση στην οποία κρατάτε το μωρό κάτω από την μασχάλη σας, βοηθά το μωρό να βρει πιο εύκολα την θηλή επειδή είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος με το στήθος σας.

Εκτός αυτού, αυτή η θέση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις μητέρες που αναρρώνουν από μια καισαρική τομή για να θηλάσουν χωρίς ενόχληση, καθώς το νεογέννητο δεν θα ακουμπάει στο στομάχι σας. Ωστόσο, οι μαμάδες πρέπει να θηλάζουν από θέσεις θηλασμού που τους φαίνονται πιο φυσικές, χωρίς να σκύβουν.

Όλες οι μαμάδες έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, οπότε δεν υπάρχει ένα μέγεθος ή μια στάση που να ταιριάζει σε όλες.

Το γάλα σας είναι αρκετό εάν το μωρό παίρνει βάρος σταθερά

Χρειάζεται λίγος χρόνος για να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση για το πόσο γάλα θα πάρει το μωρό σας από τον θηλασμό σε κάθε σίτιση. Τελικά, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το μωρό σας παίρνει αρκετό γάλα είναι η αύξηση βάρους.

Η δρ. Meredith Fein Lichtenberg, Διεθνής Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού, αναφέρει ότι ένα νεογέννητο άνω των 5 ημερών πρέπει να παίρνει περίπου 0,5 κιλά την εβδομάδα.

Επιπλέον, συμβουλεύει τους γονείς να επισκεφθούν το γιατρό ή μια κλινική θηλασμού με μια ζυγαριά για να ελέγξουν το βάρος του μωρού τους, εάν ανησυχούν.

Ζητήστε βοήθεια και από τον μπαμπά

Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι μαμάδες από τους κοντινούς τους επηρεάζουν κατά πολύ την εμπιστοσύνη που νιώθουν στην ικανότητά τους να θηλάσουν. Εάν έχετε σύντροφο, αφιερώστε χρόνο για να ζητήσετε την υποστήριξή τους πριν ακόμα να υποδεχθείτε το μωρό σας.

Μιλήστε τους για το τι σημαίνει για εσάς ο θηλασμός και τι νομίζετε ότι μπορεί να είναι χρήσιμο από αυτούς και τι όχι.