Το φαγητό για τα νήπια δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση για τους γονείς. Φυσικά, θέλετε υγιεινά και διαφορετικά τρόφιμα που τα παιδιά θα δοκιμάζουν για να διευρύνουν τους γευστικούς τους ορίζοντες αλλά ταυτόχρονα θέλετε να είστε σίγουροι ότι το φαγητό τους προάγει επίσης την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους.

Τρόφιμα για… σούπερ νήπια

Σε αυτήν την ηλικία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέγουμε τρόφιμα που ενισχύουν την εγκεφαλική τους λειτουργία. Τέτοιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά καθώς και θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη μνήμη και τη γενική υγεία του εγκεφάλου.

Και τα καλύτερα νέα; Όταν τα νήπια καταναλώνουν τροφές για την υγεία του εγκεφάλου, βελτιώνουν ταυτόχρονα και την διάθεσή τους και είναι σε θέση να επικεντρωθούν καλύτερα σε όλα τα νέα τους ενδιαφέροντα.

Μερικές τροφές που ενδυναμώνουν τον εγκέφαλο των νηπίων, περιλαμβάνουν:

Μούρα

Όταν τα νήπια τρώνε μούρα, ενισχύουν την εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία και χάρη στα αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις ελεύθερες ρίζες.

Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα δεν «οξειδώνονται» και επιτρέπουν την καλύτερη συνολική λειτουργία του συντονισμού και της κίνησης, την οποία όλα τα νήπια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια μικρή επιπλέον ώθηση.

Αυγά

Τα αυγά είναι ένα εύκολο γεύμα για τα νήπια. Και ως πρόσθετο όφελος, περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν επίσης στην εγκεφαλική δύναμη. Τα αυγά περιέχουν χολίνη, η οποία διατηρεί τον εγκέφαλο ακμαίο και συμβάλλει στην μάθηση.

Έτσι, αν τα παιδιά καταναλώνουν συχνά αυγά, θα μπορούν να συγκεντρώνονται πιο εύκολα, να έχουν καθαρή σκέψη και να συγκρατούν πιο εύκολα περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλα όσα μαθαίνουν.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι γνωστό ότι βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας, οπότε γιατί να μην το προσθέσετε στα γεύματα του παιδιού; Αυτό σημαίνει ότι η μνήμη και η συγκέντρωση βελτιώνονται συνεχώς ως αποτέλεσμα των καλών λιπαρών που περιλαμβάνει αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και το φυλλικό οξύ.

Και αν τα μικρά συνεχίσουν να τρώνε αβοκάντο καθώς μεγαλώνουν, θα μειώσουν τον κίνδυνο για ασθένειες πήξης του αίματος και εγκεφαλικού.