Είναι ο χώρος που τα παιδιά θα παίξουν, θα διαβάσουν, θα ξεκουραστούν. Είναι σημαντικό, επίσης, πριν φτιάξετε το παιδικό δωμάτιο, να ρωτήσετε και τη γνώμη του παιδιού σας. Ζητήστε του να σας πει ποια χρώματα του αρέσουν, δώστε του τη δυνατότητα της επιλογής και βάλτε το να συμμετάσχει ενεργά τόσο στην επιλογή αντικειμένων όσο και στη διακόσμηση.

Τα πιο έξυπνα διακοσμητικά τρικ για το δωμάτιο του, περιλαμβάνουν:

Προσθέστε γραφικά

Είτε το κάνετε χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες είτε με τα κλασικά αυτοκόλλητα τοίχου και το βάψιμο, η προσθήκη γραφικών μπορεί να φωτίσει το δωμάτιο του παιδιού σας. Τα γραφικά δίνουν άλλο αέρα, γρήγορα και σχεδόν ανέξοδα.

Βάλτε χρώμα

Η επιλογή ενός ζωηρού συνδυασμού χρωμάτων θα βοηθήσει πολύ στο να φέρει αυτό το αισιόδοξο, νεανικό κλίμα στο δωμάτιο του παιδιού σας. Φτιάξτε το δωμάτιο στα αγαπημένα χρώματα του παιδιού σας ή επιλέξτε οποιαδήποτε παλέτα που έχει δύο ή τρεις βασικές ή παστέλ αποχρώσεις.

Ώρα για χαλί

Τα χαλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε περισσότερο χρώμα και ζεστασιά στο δωμάτιο του παιδιού σας. Η τοποθέτηση ενός χαλιού δίπλα στο κρεβάτι θα δώσει στο παιδί σας χώρο να τεντωθεί και να παίξει με παιχνίδια, επιτραπέζια, παζλ και θα τους αφήσει να δουλέψουν σε έργα τέχνης.

Αφήστε χώρο

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διακόσμησης του δωματίου του παιδιού σας είναι η ανάγκη να αναβαθμίζετε συχνά, βάσει των αναγκών και των προτιμήσεων του παιδιού ανά ηλικία και φάση. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να αλλάξετε τη διακόσμηση σε ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για την ηλικία και όταν είναι απαραίτητο.