Επειδή έχετε παιδιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το προσωπικό σας στυλ ή να απαλλαγείτε από το φανταχτερό σας τραπεζάκι, εκτός και αν έχει αιχμηρές γωνίες, καθώς τότε θα χρειαστεί να συμβιβαστείτε. Ομολογουμένως, όμως, χρειάζονται έξυπνα βήματα για να καταλάβουμε πώς να δημιουργήσουμε έναν χώρο τόσο εξελιγμένο όσο και φιλικό για τα μικρά μας.

Για να τα καταφέρετε μπορείτε να δοκιμάσετε:

Τα παιδιά δημιουργούν έργα

Πλαισιώστε τα καλύτερα αριστουργήματα των παιδιών σας και εμφανίστε τα με υπερηφάνεια, τοποθετώντας τα στα αγαπημένα σας κάδρα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αριστουργήματά τους για πάντα και μπορεί να φαίνεται εκλεπτυσμένο όταν γίνεται επαγγελματικά με καθαρά, μοντέρνα πλαίσια και στη συνέχεια τοποθετημένα σε ένα κλασικό πλέγμα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ξεφύγετε από το δίλημμα μπλε ή ροζ

Το χρώμα και το μοτίβο είναι πάντα ευπρόσδεκτα στα παιδικά δωμάτια, όπου ενθαρρύνεται το παιχνίδι και η διασκέδαση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εργαστείτε μέσα στους στενούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Δοκιμάστε μια διασκεδαστική πράσινη ταπετσαρία, που εκπέμπει συναρπαστική αλλά και ήρεμη ενέργεια.

Φέρτε μερικά μαλακά καθίσματα

Τα πουφ ή τα μαξιλάρια δαπέδου είναι εξαιρετικές επιλογές για επιπλέον καθίσματα σε ένα σαλόνι, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο γεμάτος και θα ενισχύσουν την χαλαρή και φιλόξενη διάθεση.

Αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα χαλιά

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα χρώματα που προορίζονται για όλα τα παιδικά δωμάτια, είναι πιθανότατα τα λιγότερο φιλικά χρώματα προς τα παιδιά. Αυτό διότι στα ανοιχτόχρωμα χαλιά μπορεί πολύ εύκολα να φανεί η σκόνη, η βρωμιά ή και… η καλλιτεχνική τους διάθεση.

Δοκιμάστε πιο σκούρα χρώματα ή μοτίβα.