Η ανανέωση είναι απαραίτητη σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και τονώνει όχι μόνο την διάθεση της μαμάς και του μπαμπά αλλά και του παιδιού. Έτσι ρωτήστε τα παιδιά αν θέλουν να αλλάξουν χρώμα στο δωμάτιο τους ή ακόμα καλύτερα αν θέλουν μια ολοκαίνουργια ταπετσαρία… σίγουρα η απάντηση θα είναι ένα χαρούμενο «ναι».

Πώς θα αφαιρέσετε την ταπετσαρία

Ναι, η ταπετσαρία μπορεί να κολλήσει πεισματικά στους τοίχους, αλλά με τα κατάλληλα εργαλεία, οδηγίες και στάση, θα υπερισχύσετε.

Τι θα χρειαστείτε:

-Ξύστρα χρωμάτων.

-Σφουγγάρι.

-Μπουκάλι ψεκασμού.

-Βούρτσα απολέπισης.

Πώς θα τα καταφέρετε:

Βήμα 1ο: Αφαιρέστε το επιφανειακό στρώμα (την τυπωμένη πλευρά ταπετσαρίας που βλέπουμε) χρησιμοποιώντας την ξύστρα χαρτιού, ξεκολλώντας την αργά από τις γωνίες.

Βήμα 2ο: Για να χαλαρώσετε το υπόστρωμα, μουλιάστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και μετά περάστε το από τον τοίχο. Μπορείτε να το μουλιάσετε περνώντας ένα υγρό σφουγγάρι στην επιφάνεια και αφήνοντάς το για τουλάχιστον δέκα λεπτά (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).

Βήμα 3ο: Χρησιμοποιήστε σπρέι αφαίρεσης ταπετσαρίας για να καταφέρετε να ξεκολλήσετε ακόμα και το πιο δύσκολα σημεία.

Βήμα 4ο: Εάν δεν ακόμα δεν τα έχετε καταφέρει, ένα εργαλείο εγχάραξης μπορεί να σας βοηθήσει να χαράξετε το χαρτί. Ακόμα και τότε, πιθανότατα θα χρειαστεί να επιδιορθώσετε και να βάψετε ξανά τμήματα του τοίχου.