Το να είστε εργαζόμενοι γονείς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όχι μόνο αισθάνεστε εξαντλημένοι και σαν να σας τραβούν σε ένα εκατομμύριο διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά μπορεί επίσης να αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε ποτέ να δώσετε την πλήρη προσοχή σας στις υποχρεώσεις σας, είτε είναι επαγγελματικές είτε προσωπικές.

Κάτι τραβάει πάντα την προσοχή σας και ποτέ δεν υπάρχουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα για να πραγματοποιήσετε όλα όσα ελπίζετε να επιτύχετε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση στρες που ίσως δεν ξέρετε πώς να εκτονώσετε.

Τα καλά νέα είναι όμως, ότι υπάρχουν ορισμένες τεχνικές ανακούφισης, που μας προτείνουν οι ειδικοί:

Εστιάστε στην ποιότητα

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς ανησυχούν ότι δεν περνούν αρκετό χρόνο με τα παιδιά τους. Ανησυχούν για τον χρόνο που περνούν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό ή με μια νταντά και αναρωτιούνται αν τα παιδιά τους θα επηρεαστούν αρνητικά από το χρονικό διάστημα που βρίσκονται μακριά τους.

Στο τέλος, αυτές οι ανησυχίες αυξάνουν τα επίπεδα άγχους τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στο να διασφαλίσετε  ότι ο χρόνος που περνάτε με τα παιδιά είναι ποιοτικός. Κάτι τέτοιο μπορεί πραγματικά να μειώσει το επίπεδο άγχους σας με πολλούς τρόπους.

Ως εργαζόμενοι γονείς χρειάζεστε όρια

Ένας άλλος τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος που προέρχεται από το να είστε γονείς που εργάζεστε είναι να θέσετε όρια. Με άλλα λόγια, χαράξτε πολύ σαφείς γραμμές μεταξύ της επαγγελματικής σας ζωής και της οικογενειακής σας ζωής.

Για παράδειγμα, μόλις φύγετε από το γραφείο ή απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας για μια μέρα, αφήστε τον εκεί. Αντισταθείτε στην παρόρμηση να ελέγξετε το email σας, να απαντήσετε σε μηνύματα ή να κάνετε επιπλέον εργασία.

Για να βρείτε ισορροπία και να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας, πρέπει να καθορίσετε πού τελειώνει η εργασία και πού ξεκινά ο χρόνος με την οικογένεια.

Γίνετε δημιουργικοί

Ένας τρόπος για να εκτονώσετε την ένταση και να απαλλαγείτε από το στρες είναι να κάνει κάτι δημιουργικό. Αν αγαπάτε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, δοκιμάστε να την συνδυάσετε με τον χρόνο που περνάτε για τα παιδιά.

Αν για παράδειγμα, σας αρέσει η ζωγραφική, βρείτε κάτι που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά και ζωγραφίστε μαζί τους.