Πάτρα – Αποσωληνώθηκε ο 6χρονος Φώτης – «Άνοιξε τα μάτια του και αντιδρά στα ερεθίσματα»

Η αποσωλήνωσή του έγινε σταδιακά, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις αντιδράσεις του μικρού ασθενούς, σύμφωνα με το gnomip, με τον μικρό Φώτη να ανοίγει τα μάτια του και να αντιδρά στα ερεθίσματα, έχοντας δίπλα τους γονείς του.
24 Σεπτεμβρίου 2021 | 11:32

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην Πάτρα.

Η αποσωλήνωσή του έγινε σταδιακά, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις αντιδράσεις του μικρού ασθενούς, σύμφωνα με το gnomip, με τον μικρό Φώτη να ανοίγει τα μάτια του και να αντιδρά στα ερεθίσματα, έχοντας δίπλα τους γονείς του.

Μόλις το παιδάκι ξύπνησε ο Διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας Ανδρέας Ηλιάδης, του έδειξε και τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές του. Σύμφωνα με το thebest.gr, ο μικρός βούρκωσε όταν είδε τι είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος έκανε χθες και μια σχετική ανάρτηση στο Facebook του δημοσιεύοντας τις ζωγραφιές των συμμαθητών του 6χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε όλη η ΜΕΘ για τον μικρό Φώτη.

«Όλα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκησε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από την διασωλήνωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα, τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Φωτό από gnomip.gr

«Αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής»

Ο κ. Ηλιάδης ιδιαίτερα συγκινημένος από την θετική έως τώρα εξέλιξη επισημαίνει «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Φώτης άνοιξε τα μάτια και έχει τώρα δίπλα του τους γονείς του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγοράκι είχε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση έμεινε ένα μικρό διάστημα χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος του και δεν κρύβω ότι αγωνιούσα για την έκβαση όπως όλη στην ΜΕΘ Παίδων αλλά και ο κόσμος που συγκλονίστηκε.Τώρα πλέον αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής χωρίς η όλη περιπέτεια να αφήσει επιβαρυντικά αποτυπώματα. Η αυριανή μέρα πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει» καταλήγει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

Πρόσφατα Άρθρα
Ο καρκίνος είναι πλέον διαχειρίσιμος σε υψηλό ποσοστό 4 Φεβρουαρίου 2026, 11:36
Στην τελική ευθεία η απαγόρευση των social media για ανηλίκους στην Ελλάδα 4 Φεβρουαρίου 2026, 08:33
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version