Βασιλακόπουλος – Μη ρισκάρουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών με την φυσική νόσηση

Ο κ. Βασιλακόπουλος στάθηκε επίσης στους φόβους και τις αμφιβολίες που υπάρχουν γύρω από τον εμβολιασμό των παιδιών. «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η «στραβή» για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;».
24 Σεπτεμβρίου 2021 | 11:39

Με ξεκάθαρο τρόπο τοποθετήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε σχέση με τα παιδιά που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού και για το τμήμα του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, όταν ξεκίνησε η επιδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει  περίπου στο 30%. Όπως ανέφερε  αυτό οφείλεται στη μετάλλαξη Δ και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι.

Για τη νόσηση των παιδιών

Ο κ. Βασιλακόπουλος στάθηκε επίσης στους φόβους και τις αμφιβολίες που υπάρχουν γύρω από τον εμβολιασμό των παιδιών. «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η «στραβή» για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;».

Μάλιστα, δήλωσε πως το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδιά στην ηλικία 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, μιας και η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών, όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας και δεν γίνεται ρισκάρεις  να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς», είπε χαρακτηριστικά. 

«Να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται»

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» που δεν προσεγγίζεται. «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, η μειωμένη, σε σχέση με την ΕΕ, εμβολιαστική κάλυψη δεν έχει να κάνει με τρόπους ή μέσα πειθούς αλλά με θέματα παιδείας: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του Νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα».

Τέλος ο καθηγητής, αναφορικά με τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται για τα εμβόλια, σχολίασε το εξής: «Είχαμε 3 εκατομμύρια γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook».

Πρόσφατα Άρθρα
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
Τα 6 + 1 τρικ της Black Friday που πρέπει να προσέξεις 28 Νοεμβρίου 2025, 08:54
Adel: Σαρώνει την Αττική – Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι 28 Νοεμβρίου 2025, 08:32
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version