Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πρωτόγνωρη για κάθε γυναίκα. Η μεταφορά του μωρού σας αλλάζει το σώμα σας με τρόπους που δεν περιμένατε ενώ η πίεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την σύντομη απώλεια του βάρους και την επιστροφή στο παλιό σας νούμερο μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει αβάσιμες προσδοκίες.

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Ως εκ τούτου, τα κιλά που μπορεί να πάρετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και η ευκολία που θα τα χάσετε είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Για μερικές συμβαίνει πιο γρήγορα ενώ για άλλες πιο αργά.

Μερικοί λόγοι που δυσκολεύεστε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, περιλαμβάνουν:

Κι όταν η πολυπόθητη αλλαγή αργεί, τότε είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέστε γιατί καθυστερεί.

 

 

Ελάχιστος ή και καθόλου προσωπικός χρόνος

Πριν από το μωρό, υπήρχε αρκετός χρόνος για προετοιμασία γευμάτων για την εβδομάδα μπροστά σας, τακτικές προπονήσεις στο γυμναστήριο ή στο σπίτι και ξεκούραση όποτε ήταν απαραίτητη.

Αλλά όταν ο προσωπικός χρόνος είναι ελάχιστος ή και ανύπαρκτος μπορεί να είναι δύσκολο να καταλήξουμε και να ακολουθήσουμε ένα σχέδιο για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της απώλειας βάρους.

Ανεπαρκής ύπνος

Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορεί να κάνει μια νέα μητέρα για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους της είναι να κοιμηθεί αρκετά. Αλλά μεταξύ ενός μωρού που ξυπνάει στη μέση της νύχτας ή αισθάνεται την ανάγκη να κάνει τις δουλειές της όσο εκείνο κοιμάται, πολλές είναι οι μανούλες που δεν κοιμούνται αρκετά.

Και όταν αυτό συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια βάρους θα σταματήσει.

Το νερό… νεράκι

Πιθανότατα κατά τους εννέα μήνες που κυοφορούσατε το μικρό σας θα πίνατε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να μην είναι τόσο συνεπής μετά τη γέννηση του μωρού, επειδή εστιάζετε πάρα πολύ στις ανάγκες του ή απλώς δεν αισθάνεστε έντονη δίψα.

Αλλά με το να μην πίνετε αρκετό νερό, δεν υποστηρίζετε τις ομαλές λειτουργίες του οργανισμού κι έτσι μπορεί άθελά σας να «φρενάρετε» την απώλεια βάρους.