Μην αφήνετε τα λίγα τετραγωνικά να αποτελούν πρόβλημα. Με αυτά τα απλά διακοσμητικά tricks θα καταφέρετε όχι μόνο να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο αλλά να το κάνετε να φαίνεται και πιο μεγάλο. Χρησιμοποιώντας μερικές δημιουργικές τεχνικές, μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε μικρό χώρο για να ταιριάζει στις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Κάνουμε χώρο στο παιδικό δωμάτιο

Ανεξάρτητα από το εάν το δωμάτιο θα είναι για αγόρι, κορίτσι ή αδέρφια, έτσι μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πιο μεγάλο:

Δημιουργήστε μερικές οπτικές ψευδαισθήσεις

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να ξεγελάσετε το μάτι ώστε να φαίνεται ότι ένας χώρος είναι μεγαλύτερος από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Προσθέστε έναν καθρέφτη ή και περισσότερους από έναν σε ένα δωμάτιο. Θα αντανακλά το φως και θα κάνει έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτό.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μεγάλα χαλιά με σχέδια στους μικρότερους χώρους. Επιλέξτε ένα χαλί από συμπαγές χρώμα.

Χρησιμοποιείστε το χρώμα υπέρ σας

Το πιο διασκεδαστικό σημείο με το να βάψετε ένα μικρό χώρο είναι ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κατά γράμμα όλους τους κανόνες που γνωρίζετε. Δοκιμάστε τα ανοιχτόχρωμα φωτεινά χρώματα, καθώς ο χώρος θα είναι πιο ευάερος και ευρύχωρος, ειδικά αν το δωμάτιο δεν έχει πολύ φυσικό φως.

Στην περίπτωση που υπάρχει άπλετο φυσικό φως, επιλέξτε ένα πιο σκούρο χρώμα ή ένα απλό μοτίβο ταπετσαρίας.