Τα παιδιά σας μοιράζονται ένα δωμάτιο; Είτε πρόκειται για επιλογή είτε για ανάγκη λόγω έλλειψης υπνοδωματίων, τα κοινόχρηστα υπνοδωμάτια μπορούν να είναι ευεργετικά για τα παιδιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η διαπραγμάτευση και ο συμβιβασμός αλλά και η διαχείριση συγκρούσεων.

Όταν τα παιδιά του αντίθετου φύλου μοιράζονται ένα δωμάτιο, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκα. Μπορεί να μην λειτουργεί καθώς μεγαλώνουν αλλά για τα πιο μικρά παιδάκια, μπορεί να αποτελέσει μια επιτυχημένη επιλογή.

Κοινό δωμάτιο; Έτσι θα γίνει μοναδικό και για τα δύο παιδιά

Μερικές ιδέες για να κάνετε το κοινό δωμάτιο, κάτι μοναδικό και για τα δύο παιδιά, περιλαμβάνουν:

Κρεβάτια ενσωματωμένα στον τοίχο

Εξοικονομήστε χώρο χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο ακριβώς από κάτω. Διαφορετικά κλινοσκεπάσματα καθορίζουν το χώρο κάθε παιδιού και ένα ψηλό κεφαλάρι προσθέτει ιδιωτικότητα.

«Έξυπνο» βάψιμο

Για μια τολμηρή εμφάνιση που βοηθά να καθοριστεί η πλευρά κάθε παιδιού στο δωμάτιο, βάψτε τον τοίχο σε δύο διαφορετικά χρώματα. Ο διαχωριστής μοτίβου ζιγκ-ζαγκ, για παράδειγμα, προσθέτει μια ιδιότροπη πινελιά.

Κλινοσκεπάσματα όλο χρώμα

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε στοιχεία της αισθητικής του κάθε παιδιού στην διακόσμηση είναι το κρεβάτι και τα κλινοσκεπάσματά του. Ξεκινήστε με ένα φωτεινό λευκό δωμάτιο και, στη συνέχεια, αφήστε την προσωπικότητα κάθε παιδιού να λάμψει μέσα από την επιλογή του κρεβατιού.