Κορωνοϊός – Καμπανάκι για έως 70.000 κρούσματα σε παιδιά

Τι δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τα κρούσματα στα παιδιά
29 Σεπτεμβρίου 2021 | 07:00

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για έως και 4.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο.

Προειδοποίησε δε ότι έως και 70.000 παιδιά μπορεί να νοσήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Σαρηγιάννης, ανέφερε πως η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο βασιζόμενος στα ευρήματα που προέκυψαν από τα επιδημιολογικά μοντέλα, ο καθηγητής τόνισε πως αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν τα 3 χιλιάδες, ακόμα και τα 4 χιλιάδες καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα σε παιδιά, ο καθηγητής τόνισε πως στο εν λόγω κύμα 50 έως 70 χιλιάδες παιδιά αναμένεται να νοσήσουν. «Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%», πρόσθεσε.

«Δεν βοηθά η φάση της εικονομαχίας»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως αν παρουσιαστεί η ανάγκη γρήγορα θα αναπροσαρμοστεί το πρωτόκολλο του «50% +1» στα σχολεία , αν και όπως είπε δεν δείχνουν κάτι τέτοιο τα δεδομένα από το εξωτερικό.

Παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους αρνητές λέγοντας πως αποτελούν εμπόδιο ως προς την διαχείριση της πανδημίας ενώ δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας μαζί τους : «Δεν μας βοηθά καθόλου η φάση της εικονομαχίας-εικονολατρείας στην οποία έχουμε εισέλθει, ούτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης. Υπάρχει ανάγκη για ηρεμία. Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και όταν διαστρεβλώνεται κάθε οδηγία θα έχουμε άλλα προβλήματα».

Πρόσφατα Άρθρα
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
Γρίπη: Περισσότερες από 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο 25 Ιανουαρίου 2026, 14:13
Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 25 Ιανουαρίου 2026, 09:07
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version