Καθώς η θερμοκρασία «πέφτει», ήρθε η ώρα να κατεβάσετε παλτά, μακριά ρούχα και μποτάκια. Ωστόσο για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο οργανωμένοι, θα πρέπει να κάνετε λίγο προγραμματισμό και προετοιμασία για να ξεκαθαρίσετε την ντουλάπα σας από όλα όσα δεν θέλει πλέον το παιδί.

Αποθηκεύουμε ρούχα και αξεσουάρ εκτός σεζόν

Οποιοδήποτε ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό ρούχο όπως και αξεσουάρ, το οποίο δεν θα χρειαστεί το παιδί τους επόμενους μήνες, είναι καλό να πλένεται και να αποθηκεύεται μαζί με παρόμοια ρούχα για την ερχόμενη άνοιξη/καλοκαίρι.

Προτιμήστε να τα αποθηκεύσετε σε μεγάλα καλάθια αποθήκευσης ή σε μία επιπλέον βαλίτσα που δεν θα χρησιμοποιήσετε στα ταξίδια σας, καθώς η αποθήκευση θα γίνει πιο εύκολη και πιο σύντομη. Στη συνέχεια ρίξτε ένα σεντόνι για να τα διατηρήσετε φρέσκα.

Κρατήστε μερικά μεταβατικά κομμάτια

Μια καλή ιδέα, τόσο για εσάς όσο και για την ντουλάπα του παιδιού, θα είναι να κρατήσετε μερικά μεταβατικά κομμάτια, όπως ζακέτες, λεπτές μακρυμάνικες μπλούζες ή και κοντομάνικες. Αυτά μπορούν να λειτουργήσουν άψογα σε συνδυασμό με ένα πιο ελαφρύ μπουφάν και κάποια χειμερινά αξεσουάρ, όπως το κασκόλ.

Θα κάνουν ταυτόχρονα και την μετάβαση πιο εύκολη από την μία εποχή στην άλλη και για εσάς αλλά και για το παιδί.

Οργανώστε την ντουλάπα

Καθώς αντικαθιστάτε τα ρούχα, κάντε χώρο και σκεφτείτε που μπορεί να μπει κάθε κομμάτι για να διευκολύνει την καθημερινότητά σας με το παιδί. Είτε οργανώνετε ανάλογα με το χρώμα ή το βάρος του υφάσματος είτε ανάλογα με την δραστηριότητα είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτείτε εξαρχής.

Ειδικά στην περίπτωση που το παιδί επιλέγει και ντύνεται μόνο του, θα πρέπει να βρει μία μέθοδο οργάνωσης που θα είναι λειτουργική.