Μπορεί να είναι πρόκληση να διατηρήσουμε τα παιχνίδια των παιδιών καθαρά όπως και τους χώρους που παίζουν τακτοποιημένους, ωστόσο αξίζει τον κόπο γιατί γνωρίζουμε ότι διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται μακριά από παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να πλήξουν την υγεία τους.

 Πώς θα καθαρίσετε τα παιχνίδια

Όσον αφορά τον καθαρισμό των παιχνιδιών, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα καθαριστικό, που γνωρίζετε ότι εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργεί δυσφορία ή ενόχληση στο παιδί. Η χλωρίνη, για παράδειγμα, «κάνει θαύματα» στο καθάρισμα, ωστόσο μπορεί να μην είναι κατάλληλη λόγω της σκληρότητας της μυρωδιάς και των επιφανειών.

Με το σωστό καθαριστικό, μερικές χαρτοπετσέτες ή πανάκια καθαρισμού, μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν κάθε επιφάνεια στους χώρους που παίζει το παιδί και κάθε παιχνίδι.

Πώς θα καθαρίσετε πολλά με την μία

Ένα μεγάλο κόλπο, που προτείνουν δασκάλες, μαμάδες και υπεύθυνοι σε παιδικούς σταθμούς, είναι να μαζέψετε μαζικά όλα τα παιχνίδια των παιδιών σας και να τα απολυμάνετε όλα ταυτόχρονα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας τα στο πλυντήριο πιάτων σας για μία πλύση.

Μπορείτε επίσης να πάρετε έναν καθαρό κάδο και να τον γεμίσετε με αντιβακτηριακό σαπούνι πιάτων ή να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη προς 4,5 λίτρα νερό.

Αφήστε τα παιχνίδια να βυθιστούν πλήρως στο διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα με δροσερό νερό και τοποθετήστε τα σε μια καθαρή επιφάνεια για να στεγνώσουν.