Η κουζίνα σας, η καρδιά του σπιτιού, είναι μια πολυσύχναστη περιοχή όπου η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται για να περάσουν ποιοτικό χρόνο και να απολαύσουν γεύματα. Το να διατηρείτε την κουζίνα σας οργανωμένη μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ειδικά όταν αγαπάτε το μαγείρεμα.

Έτσι θα οργανώσετε την κουζίνα σας

Η περιστασιακή απογραφή και οργάνωση σκευών, συσκευών και αποθηκευμένων τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κουζίνα σας, διατηρώντας παράλληλα την πολυτελή εμφάνιση.

Αυτό το φθινόπωρο, αναβαθμίστε την κουζίνα σας και την αισθητική της με αυτές τις απλές και έξυπνες συμβουλές:

Κάντε επανεκκίνηση

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε οργανωτικά συστήματα ή εργαλεία οργάνωσης, βγάλτε τα πάντα από το ντουλάπι σας. Πετάξτε οτιδήποτε έχει λήξει, δωρίστε τρόφιμα που δεν θα φάτε και ενοποιήστε αν είναι δυνατόν τα ανοιχτά προϊόντα.

Τώρα είναι η ώρα να καθαρίσετε την κουζίνα και το ντουλάπι και να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι έχετε κρύψει στα ντουλάπια.

«Mise en place»

Δημιουργήστε έναν οργανωμένο χώρο που είναι έτοιμος όταν πρόκειται να κάνετε την προετοιμασία γεύματος ή σνακ. Όπως λένε οι Γάλλοι, mise en place, ή «όλα στη θέση τους». Το να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα πάντα βοηθά όταν πρόκειται να φτιάξετε ένα εξαιρετικό γεύμα.

Καθώς ετοιμάζεται το φαγητό, τεμαχίζοντας τα συστατικά, δεν θα «βγείτε» εκτός πορείας εάν χρειάζεστε ένα μπαχαρικό την τελευταία στιγμή. Ένα ντουλάπι με τα πάντα στη θέση του όχι μόνο θα προσθέσει στην εμπειρία της κουζίνας σας, αλλά και θα κάνει τον καθαρισμό πιο ευχάριστο.

Έτοιμοι με σύστημα

Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα σύστημα που θα λειτουργεί για εσάς και τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Είτε πρόκειται για νέα ράφια είτε για οργανωτικά εργαλεία όπως ανυψωτικά ή καλάθια, το σωστό σύστημα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι μακροπρόθεσμα.