Όταν πρόκειται για την αγορά ενός σπιτιού, το μέγεθος έχει σημασία. Εκτός από τον αντίκτυπο που έχει στο συνολικό κόστος ζωής σας, μπορεί να επηρεάσει την άνεση, την ικανότητα εργασίας από το σπίτι και τα μελλοντικά σχέδια ζωής.

Πώς θα βρείτε το κατάλληλο σπίτι για εσάς;

Εάν η επιλογή σπιτιού είναι στα πλάνα σας, αυτά είναι τα βασικότερα κριτήρια που θα πρέπει να σκεφτείτε:

Το τωρινό σας σπίτι

Ο χώρος που έχετε στο τρέχον σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι χρειάζεστε στο νέο σας σπίτι. Ξεκινήστε αναλύοντας τον αριθμό και τον τύπο δωματίων και, στη συνέχεια, εκτιμήστε τα τετραγωνικά. Πού χρειάζεστε περισσότερο χώρο; Πού χρειάζεστε λιγότερο χώρο;

Οι απαντήσεις σας θα εξαρτηθούν από την τρέχουσα κατάσταση και το στάδιο της ζωής σας, αλλά θα σας βοηθήσουν πολύ να καταλάβετε πόσα υπνοδωμάτια και μπάνια θα χρειαστεί να αναζητήσετε.

Τα μελλοντικά σας σχέδια

Τώρα που έχετε κατανοήσει πλήρως τις τρέχουσες ανάγκες σας, σκεφτείτε τις μελλοντικές σας ανάγκες. Εάν είστε μόλις παντρεμένοι, μπορεί να χρειάζεστε μόνο ένα ή δύο υπνοδωμάτια αυτή τη στιγμή, αλλά σκεφτείτε τυχόν μελλοντικά παιδιά και χώρους φιλικούς προς τα παιδιά, όπως ένα λουτρό ή αίθουσα παιχνιδιών, που μπορεί να παίξουν.

Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον, ποτέ δεν βλάπτει να σχεδιάζουμε μπροστά όταν υπολογίζουμε τι μέγεθος σπιτιού χρειάζεστε.

Τα όνειρά σας

Τι ονειρευόσασταν πάντα να έχετε σε ένα σπίτι; Ίσως είναι μια μπροστινή βεράντα με κούνια, ένα υπόγειο με μια κάβα κρασιών ή μια μεγάλη αίθουσα κινηματογράφου. Ακόμα κι αν όλα αυτά δεν είναι εφικτά, η λίστα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν από αυτούς τους χώρους που ονειρεύεστε.