Τα ξύλινα δάπεδα χαρίζουν μια γήινη, ζεστή και φιλόξενη πολυτέλεια στο σπίτι, εκπέμποντας διαχρονική κομψότητα που ταιριάζει σε κάθε διακόσμηση. Από ξύλινες σανίδες πεύκου για ρουστίκ διάθεση μέχρι γυαλισμένη βελανιδιά, τα ξύλινα δάπεδα λειτουργούν ως μια εκλεπτυσμένη βάση.

Αυτή η επιλογή δαπέδου είναι επίσης ανθεκτική, συνήθως διαρκεί για δεκαετίες. Αλλά λάβετε υπόψη ότι η φροντίδα για το ξύλινο δάπεδο είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ομορφιάς τους και την καταπολέμηση της φθοράς της καθημερινής ζωής.

Μερικοί τρόποι για να φροντίσετε τα ξύλινα δάπεδα στο σπίτι, περιλαμβάνουν:

Προστατέψτε την είσοδό σας

Τα προληπτικά μέτρα θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την επένδυσή σας, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο που θα χρειαστείτε για τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους. Αποκτήστε τη συνήθεια να αφαιρείτε τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι σας για να αποφύγετε την βρωμιά ή τις γρατσουνιές.

Το περπάτημα με ψηλά τακούνια ή παπούτσια μπορεί επίσης να βλάψει το πάτωμα. Ορίστε ένα συγκεκριμένο σημείο στην είσοδό σας για να αφήσετε μπότες και παπούτσια και κρατήστε ένα πανί καθαρισμού στην ντουλάπα για να σκουπίζετε τυχόν λεκέδες.

Εάν έχετε τετράποδους φίλους στην οικογένειά σας, φροντίστε να τους κόβετε τα νύχια για να μην γδάρουν τα δάπεδά σας και σκουπίζετε πάντα τα πόδια τους όταν μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Τοποθετήστε χαλιά σε περιοχές με… κίνηση

Τα χαλιά μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή βρωμιάς και ξηρασίας, εμποδίζοντας τα από τα καταστρέψουν το ξύλινο δάπεδο. Τοποθετήστε προστατευτικά στρώματα μέσα και έξω από τις εξωτερικές πόρτες για να μειώσετε τη βρωμιά και την υγρασία που μπορεί να μεταφερθεί εσωτερικά στο σπίτι.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να στρώσετε χαλιά σε διαδρόμους που έχουν αυξημένη κινητικότητα. Επιλέξτε επενδύσεις δαπέδου με φυσικό καουτσούκ στρώματα χαλιών που έχουν σχεδιαστεί για ξύλινα δάπεδα.