Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν περνούν από αρκετές και διαφορετικές φάσεις, και όπως είναι λογικό το ίδιο θα συμβεί και με την διακόσμηση του δωματίου τους. Αυτό που μάλιστα, τείνουμε να ξεχνάμε είναι ότι και τα παιδιά, όπως οι ενήλικες, χρειάζονται την ανανέωση στην καθημερινότητά τους για να εμπνευστούν, να βρουν νέα κίνητρα και να εξελιχθούν.

Δύο χρώματα statement

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και εκφράζουν περισσότερο την γνώμη τους, είναι σημαντικό να τους χαρίζετε περισσότερες ευκαιρίες για ποικίλα ζητήματα, προκειμένου να την εκφράσουν. Η διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να το ρωτήσετε τι μπορείτε να κάνετε μαζί και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Μερικά από τα statement χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε μαζί με το παιδί, βάσει της αρεσκείας του, περιλαμβάνουν:

Γαλαζοπράσινο

Ένας φωτεινός τοίχος την ζωηρή και παιχνιδιάρικη απόχρωση του γαλαζοπράσινου δημιουργεί μια εμφάνιση στο δωμάτιο που είναι τόσο διασκεδαστική όσο και χαλαρωτική. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε βάφοντας έναν τοίχο κι έτσι δίνεται ένταση και χαρακτήρα δίχως όμως να υπερβαίνετε.

Αποχρώσεις του καφέ, του κρεμ και λευκά αλλά και άλλοι ουδέτεροι τόνοι είναι ιδανικές επιλογές συνδυασμού.

Δαμασκηνί

Για μια σκοτεινή αλλά όχι τόσο έντονη εμφάνιση, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα μωβ – δαμασκηνί σε έναν από τους τοίχους του δωματίου του.

Μερικά από τα καλύτερα σχέδια χρωμάτων είναι αυτά που βασίζονται στην αντίθεση, οπότε δοκιμάστε να συνδυάσετε αυτήν την πλούσια σκιά με απαλές κίτρινες αποχρώσεις και άλλες ζεστές παστέλ στα έπιπλα και τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.