Τα αναμνηστικά της οικογένειάς σας λένε μια ιστορία. Αυτά τα στοιχεία σας υπενθυμίζουν πού ήσασταν, τι καταφέρατε και τους ανθρώπους που αγαπήσατε στην πορεία. Είναι φυσικό να θέλετε να εμφανίζετε αυτά τα σημαντικά αναμνηστικά σε όλο το σπίτι για να διατηρείτε τις αναμνήσεις ζωντανές.

Αλλά μπορεί να μην έχετε αρκετό χώρο για να εμφανίσετε κάθε συναισθηματικό αντικείμενο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να επιλέξετε ποια αντικείμενα θα αποτελέσουν μέρος της διακόσμησής σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να διαλέξετε τα καλύτερα αναμνηστικά σας και να τα εντάξετε άψογα στο εσωτερικό σχέδιο του σπιτιού σας.

Κρατήστε τα ουσιώδη

Από τα σχέδια προσχολικής ηλικίας των παιδιών σας μέχρι τα εισιτήρια ταινιών από το πρώτο ραντεβού με τον σύζυγό σας, υπάρχουν αμέτρητα αντικείμενα που μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία. Επομένως, θα πρέπει να ταξινομήσετε τα στοιχεία που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς και την οικογένειά σας.

Έχετε μερικές επιλογές όταν προσεγγίζετε αυτό το δύσκολο έργο. Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτήν την απλή προσέγγιση: αν δεν το έχετε κοιτάξει ή το έχετε σκεφτεί το προηγούμενο έτος, πιθανότατα δεν είναι αρκετά πολύτιμο για να το εκθέσετε στο σπίτι σας.

Προετοιμάστε τα αναμνηστικά σας

Αφού ταξινομήσετε όλα τα αναμνηστικά σας και αποφασίσετε ποια θα ενσωματωθούν στη διακόσμησή σας, το επόμενο βήμα είναι να τα προετοιμάσετε για προβολή. Αυτά είναι πολύτιμα αντικείμενα, οπότε θα θέλετε να τα φροντίσετε για να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσουν για τα επόμενα χρόνια.

Για σημαντικές φωτογραφίες και έγγραφα, αγοράστε πλαίσια που ταιριάζουν στο ντεκόρ σας. Είναι συχνά ευεργετικό να επιλέγετε προϊόντα που αποκλείουν ή φιλτράρουν τις υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες μπορεί να βλάψουν και να ξεθωριάσουν το χαρτί και τις φωτογραφίες με την πάροδο του χρόνου.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ρούχα για μωρά, μικρά πλεκτά ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα ως διακοσμητικά στο σπίτι σας, ίσως θελήσετε να αγοράσετε κουτιά ή και κάποια μικρή βιτρίνα.