Η κορυφαία εκπαίδευση ξεκινά στην πραγματικότητα από το σπίτι και ένας ειδικός χώρος εργασίας θα μπορούσε να βοηθήσει το παιδί να ολοκληρώσει τις εργασίες και το διάβασμά του αποτελεσματικά και με επιτυχία, δίχως πολλά παράπονα, κλάματα και ουρλιαχτά.

Όποιοι και αν είναι οι περιορισμοί του χώρου ή του προϋπολογισμού σας, οποιοσδήποτε αφιερωμένος χώρος για μελέτη είναι καλύτερο από το να απλώνει βιβλία και τετράδια ακριβώς μπροστά από την τηλεόραση. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

Εστιάστε στην τοποθεσία

Λάβετε υπόψη την ηλικία και το μαθησιακό στυλ του παιδιού σας όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε έναν χώρο μελέτης. Οι ειδικοί συνιστούν ένα ήσυχο, καλά φωτισμένο μέρος, πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα υλικά και εφόδια για το επίπεδο τάξης του παιδιού σας.

Τα μικρότερα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια και επίβλεψη για το διάβασμα στο σπίτι, για παράδειγμα, ενδέχεται να επωφεληθούν από την εργασία στην κουζίνα.

Με την ησυχία διαβάζει καλύτερα το παιδί

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να τα πηγαίνουν καλά με λίγη ιδιωτικότητα και απομόνωση, οπότε ξεχωρίστε χώρο στο υπνοδωμάτιό τους ή στην τραπεζαρία, όπου μπορείτε να κρύψετε την περιοχή εργασίας με ένα διαχωριστικό δωματίου εάν είναι απαραίτητο.

Πάνω απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι σέβεστε τις ακαδημαϊκές προσπάθειες του παιδιού σας, επιβάλλοντας χρόνο ηρεμίας στο σπίτι ενώ ολοκληρώνεται η σχολική εργασία, ειδικά αν εργάζονται σε κοινόχρηστο χώρο.

Τα διαλείμματα «σώζουν» τους βαθμούς

Συνιστάται ευρέως μια συνεπής ρουτίνα μελέτης με περίπου 30 λεπτά ελεύθερου χρόνου πριν να ξεκινήσει το παιδί το διάβασμά του. «Αφήστε το να διαβάσει για περίπου 45 λεπτά και έπειτα ενθαρρύνετέ το να κάνει 5 λεπτά διάλειμμα για να προωθήσετε την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

Δημιουργήστε μια διαδικασία ροής εργασίας με τα παιδιά σας και θα κάνει τη διαφορά στους βαθμούς τους.