Επιμένει η κακοκαιρία – Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σήμερα

Πιο αναλυτικά, έως το πρωί αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.
12 Οκτωβρίου 2021 | 10:17

Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με την κακοκαιρία να συνεχίζει την επέλασή της.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια και ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, έως το πρωί αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 19, στη Θεσσαλία από 11 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 22, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 14 έως 20, στην Πελοπόννησο από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου από 15 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 22, στις Κυκλάδες από 18 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 21 και στην Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσφατα Άρθρα
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
Γρίπη: Περισσότερες από 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο 25 Ιανουαρίου 2026, 14:13
Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 25 Ιανουαρίου 2026, 09:07
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version