Η προετοιμασία για ένα μωρό είναι μια συναρπαστική περίοδος για τους γονείς. Ενώ η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου είναι ένα από τα καθήκοντα που οι νέοι γονείς συχνά δεν μπορούν να περιμένουν να κάνουν, υπάρχουν και άλλες προετοιμασίες που πρέπει να κάνουν οι νέες μαμάδες και οι μπαμπάδες για να διαμορφώσουν το σπίτι τους ώστε να είναι φιλικό για το μωρό.

Ξεχάστε την ακαταστασία

Η έντονη ακαταστασία στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει επιπλέον άγχος στους νέους γονείς. Βγάλτε τυχόν περιττά έπιπλα και μετακινήστε αντικείμενα που δεν θέλετε γύρω από το νεογέννητό σας, αποηθηκεύοντάς τα προσωρινά αλλού μέχρι να αποφασίσετε τι θα τα κάνετε.

Αυτό όχι μόνο δημιουργεί περισσότερο χώρο στο σπίτι σας για το μωρό σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού. Επιπλέον, ένα καθαρό σπίτι θα σας δώσει ηρεμία όταν το μωρό την… διαταράσσει, ειδικά στις αρχές.

Ασφάλεια για το μωρό

Αποτρέψτε το μωρό αλλά και τα νήπια από τα να πέσουν στις σκάλες ή από τις σκάλες ή ακόμα και να μπουν σε δωμάτια που δεν πρέπει, χρησιμοποιώντας καγκελάκια ή και μικρές πύλες που κλειδώνουν.

Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από τυχόν πιθανούς κινδύνους, όπως αναρρίχηση σε εξοπλισμό άσκησης ή παιχνίδι σε περιοχές με έντονη κινητικότητα ή βαριά αντικείμενα.

Προσοχή στο βρεφικό δωμάτιο

Για να είστε σίγουροι ότι το βρεφικό δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μωρό είναι ασφαλές, βεβαιωθείτε ότι όλα τα έπιπλα έχουν συναρμολογηθεί σωστά. Ελέγξτε όλες τις βίδες και το υλικό και σφίξτε τις εάν είναι απαραίτητο.

Επίσης, δεν είναι κακό να ελέγχετε τα παιδικά κρεβατάκια και τα έπιπλα παιδικού δωματίου για να βεβαιωθείτε ότι πληρούν τους απαιτούμενους κανονισμούς ασφαλείας.

Μην ξεχνάτε το μπάνιο

Τα μπάνια είναι γεμάτα με πολλά πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα μωρά. Κρατήστε τις τουαλέτες κλειδωμένες για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Χρησιμοποιήστε καλύμματα κουμπιών ή κλειδαριές για να αποτρέψετε την πρόσβαση σε ντουλάπια μπάνιου ή ντουλάπες.

Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε ένα αντιολισθητικό χαλί μπανιέρας στην μπανιέρα σας για να αποτρέψετε το γλίστρημα του μωρού σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου.