Το εμβόλιο κατά της Covid-19 για τα παιδιά 5 – 11 ετών είναι αποτελεσματικό χωρίς άλλες παρενέργειες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της Pfizer, για τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών στις ηλικίες αυτές.

«Υπάρχουν πολλές αρνητικές συνέπειες στα παιδιά όπως παραδείγματος χάριν ότι το 10% νοσεί από long covid ή άλλα που έχουν συνέπειες στην ψυχολογία τους με στρες, κατάθλιψη. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε σοβαρά το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των παρελάσεων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσω πως η Επιτροπή θα λάβει τις αποφάσεις της με βάση την επιδημιολογική εικόνα.

Με τα σημερινά δεδομένα παραμένουμε στη δήλωση του υπουργού, του κ. Βορίδη για την πραγματοποίηση τους αλλά επειδή πρόκειται για δυναμική και μεταβαλλόμενη κατάσταση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα», δήλωσε σχετικά.

Τέλος, ο κ. Ζαούτης είπε ότι ο πληθυσμός πρέπει να προχωρήσει και στον εμβολιασμό κατά της γρίπης καθώς αναμένεται αύξηση των αναπνευστικών ιών: «Μπαίνουμε ήδη σε αυτή την περίοδο αναμένοντας έξαρση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο» επεσήμανε προσθέτοντας πως πέρυσι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid.