Ίσως έχετε ακούσει ότι τα παιδιά κάτω του 1 έτους δεν πρέπει να τρώνε μέλι. Αυτό είναι αλήθεια καθώς μπορεί να μεταφερθεί στα βρέφη ένα βακτήριο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο Είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν μπορείτε να φάτε μέλι ενώ είστε έγκυος.

Ευτυχώς, αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι γενικά ασφαλής για εσάς και το μωράκι που μεγαλώνει μέσα σας.

Το μέλι στην διατροφή της εγκυμοσύνης

Από τα αρχαία χρόνια, το μέλι εκτός από νόστιμο είναι και γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την εγκυμοσύνη, μπορείτε να το απολαύσετε ποικιλοτρόπως.

«Παιδιά άνω του 1 έτους και υγιείς ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια το μέλι επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα προστατεύει από τυχόν βακτήρια που μπορεί να περιέχει το μέλι» αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ Sandy Procter, καθηγήτρια διατροφής στο State University του Κάνσας.

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τις περιστάσεις σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την κατανάλωση μελιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι ασφαλές για το έμβρυο;

Το μέλι είναι ασφαλές και για το μωρό στην κοιλιά σας. Για να βλάψει γενικά κάτι το έμβρυο, οι ειδικοί εξηγούν ότι θα πρέπει να εισέλθει μέσω του πλακούντα. Η αλλαντική τοξίνη έχει υψηλό μοριακό βάρος, γεγονός που καθιστά απίθανο να περάσει από τον πλακούντα σας και να φτάσει στο μωρό σας.

Ωστόσο, μόλις το μωρό σας γεννηθεί και δεν προστατεύεται πλέον στη μήτρα σας, είναι ευάλωτο σε αυτά τα βακτήρια, τουλάχιστον για λίγο.