Τα παιδιά δεν θα πουν ποτέ ότι έχουν αρκετά παιχνίδια και μάλλον.. έχουν δίκιο. Αν παρά ταύτα έχει κουραστεί από το συνεχές συμμάζεμα που πρέπει να κάνετε στο δωμάτιο τους, εξαιτίας του χάους που επικρατεί καθημερινά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συμβουλές για ένα έξυπνο σύστημα οργάνωσης, που θα σας «λύσει» τα χέρια.

Απαλλαγείτε από τα παλιά παιχνίδια

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, προσπαθήστε να τα μειώσετε, καθώς όσο και αν τα οργανώνετε, αν είναι πολλά, σε λίγο μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην αποθήκευση. Απαλλαγείτε από οτιδήποτε έχει σπάσει, παζλ με κομμάτια που λείπουν ή πράγματα με τα οποία δεν παίζουν πια.

Εάν μπορείτε να αραιώσετε την τρέχουσα αποθήκη παιχνιδιών σας, η προσθήκη νέων δεν θα είναι τόσο αγχωτική.

Άλλα ανά περίοδο

Εάν δεν μπορείτε να χωρέσετε όλα τα παλιά και τα νέα στην τρέχουσα περιοχή παιχνιδιού, σκεφτείτε να αλλάζετε παιχνίδια ανά περιόδους. Πιάστε ένα πλαστικό δοχείο και γεμίστε το. Αποθηκεύστε τα σε μια ντουλάπα, σοφίτα ή υπόγειο. Στη συνέχεια, μετά από περίπου ένα μήνα, αλλάξτε τα.

Τα παιδιά σας θα εντυπωσιαστούν ανακαλύπτοντας και πάλι παιχνίδια που μπορεί να έχουν ξεχάσει. Επιπλέον, ο χώρος παιχνιδιού σας δεν θα είναι γεμάτος με κάθε παιχνίδι που έχετε.

Αποθήκευση ανάλογα με το είδος

Καθώς τα παιδιά σας παίζουν, σκεφτείτε σε ποια κατηγορία θα μπορούσαν να χωρέσουν. Προσέξτε τι κατηγορίες έχετε ήδη και προσθέστε σε αυτές.