Με την ενότητα «Ο φόβος και το παραμύθι», ξεκινά ο νέος εργαστηριακός κύκλος μαθητείας «Προφορική λογοτεχνία και αφήγηση: Η τέχνη του παραμυθά» με τον Στέλιο Πελασγό το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021,  10 π.μ. – 2 μ.μ, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο.

Ο Στέλιος Πελασγός, στηριζόμενος στη σοφία της παράδοσης και την σύγχρονη επιστήμη, οδηγεί τις/τους μαθητευόμενες/ους, στις αισθητικές αναζητήσεις των καιρών μας και την αρχοντιά της λαϊκής τέχνης.

Τα βιωματικά και διαδικτυακά εργαστήρια πραγματοποιούνται ένα Σάββατο κάθε μήνα από Οκτώβριο μέχρι Μάιο.

Το κάθε Σάββατο (10 π.μ. – 2 μ.μ.) αποτελεί μια ενότητα, η οποία ολοκληρώνεται κάθε φορά.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μίας, περισσοτέρων ή όλων των ενοτήτων.

Ακολουθείται η μέθοδος της μαθητείας με σκοπό την αξιοποίηση του προσωπικού προφίλ πολλαπλής νοημοσύνης κάθε μέλους της ομάδας.

Από το 2000 το «Εργαστήρι Μαιρηβή» και ο πρώτος Έλληνας ιστορητής Στέλιος Πελασγός διδάσκουν την αρχαία λαϊκή τέχνη του παραμυθά και αναζητούν τις σύγχρονες εφαρμογές της και το νόημά της για την κοινότητα. Ανάμεσα στο θέατρο και την λογοτεχνία, την παιδαγωγική και την θεραπεία, την παρηγοριά και την κοινωνική κριτική, η τέχνη του προφορικού λογοτέχνη και αφηγητή αναβιώνει και ακμάζει και σήμερα.

Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062

Email: info@mairivi.gr

*Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» τηρούνται πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς και αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα νέα δεδομένα που θέτει η πανδημία.

«Εργαστήρι Μαιρηβή»

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο

τηλ. 2105222181

κιν. 6942420062