Τα χαλιά αποτελούν «must» της φθινοπωρινής διακόσμησης. Για να σιγουρευτείτε ότι θα επιλέξετε τα σωστά και πώς θα ταιριάζουν με την αισθητική των χώρων σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών:

Αποφασίστε μέγεθος και σχήμα

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα επιπλέον βήμα, αλλά θα πρέπει πάντα να αφιερώνετε χρόνο για να μετρήσετε και να κολλήσετε το ακριβές μέγεθος του χαλιού στο πάτωμά σας, πριν ακόμα το αγοράσετε αν πρόκειται για καινούργιο ή εάν θα το βάλετε σε έναν νέο χώρο.

Αυτό είναι απίστευτα χρήσιμο για να απεικονίσετε πόση έκταση θα καλύψει το χαλί και πού θα τοποθετηθούν τα υπάρχοντα έπιπλά σας σε αυτό το πλαίσιο.

Ζητήστε δείγμα πριν πάρετε νέα χαλιά

Μετά τη χαρτογράφηση του χώρου, εάν θέλετε νέο χαλί, ζητήστε από τον πωλητή ένα δείγμα χρώματος όταν σχεδιάζει ιδέες για χαλιά σαλονιού. Έτσι θα μπορείτε να δείτε το χρώμα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υφάσματα στο δωμάτιο αλλά και σε σχέση με τα χρώματά τους.

Επιπλέον θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το πώς ταιριάζει με τα χρώματα στους τοίχους και τον φωτισμό.

Ελέγξτε τον φωτισμό με φωτογραφίες

Κατά τη διακόσμηση με μοτίβο σε ένα δωμάτιο με φυσικό φωτισμό, οι ειδικοί προτείνουν την λήψη φωτογραφιών σε διάφορες ώρες της ημέρας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πώς φαίνεται το χαλί στο δωμάτιο με βάση το φως.

Αυτό το βήμα είναι τόσο σημαντικό επειδή το φως διαθλάται διαφορετικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου.