Το μπάνιο του μωρού είναι για πολλούς γονείς μια δύσκολη υπόθεση – πόσο μάλλον όταν έχουν δίδυμα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε την ώρα του μπάνιου πιο εύκολη και διασκεδαστική για εσάς και τα δίδυμα σας.

Ζητήστε βοήθεια

Για τους περισσότερους γονείς το μπάνιο του μωρού είναι πρόσκληση. Η επίβλεψη δύο μωρών στην μπανιέρα είναι ακόμη πιο απαιτητική – οπότε μην το κάνετε μόνοι σου. Κάντε μπάνιο στα παιδιά όταν ο/η σύζυγος, η μπέιμπι σίτερ ή ένας από τους δύο παππούδες είναι κοντά για να σας βοηθήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο!

Μπάνιο βράδυ παρά βράδυ

Δεν υπάρχει κανόνας που λέει ότι πρέπει να κάνετε μπάνιο στα δίδυμα σας το ίδιο βράδυ – ειδικά αν πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Αντίθετα, κάντε μπάνιο στο ένα παιδί το ένα βράδυ και στο άλλο παιδί το επόμενο. Τα Σαββατοκύριακα, όταν ο/η σύζυγός σας είναι κοντά για να σας βοηθήσει, μπορείτε να τα κάνετε μπάνιο μαζί.

Παραλείψτε το μπάνιο πριν κοιμηθείτε

Αν σας είναι πιο εύκολο να κάνετε μπάνιο τα δίδυμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε επειδή έχετε βοήθεια είτε απλώς περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε, τότε κάντε ακριβώς αυτό. Ο στόχος είναι να το κάνετε με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος – οπότε κάντε ό,τι λειτουργεί για εσάς.

Σκεφτείτε πρακτικά

Αντί για μια κανονική μπανιέρα μωρού, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καθίσματα μπάνιου που αναρροφούν στο κάτω μέρος της μπανιέρας (λειτουργούν καλύτερα όταν τα μωρά μπορούν να κρατήσουν το κεφάλι τους ψηλά κι ακόμη καλύτερη όταν μπορούν να καθίσουν μόνα τους). Έτσι θα απελευθερώσετε τα χέρια σας, επιταχύνοντας το πλύσιμο και το ξέβγαλμα των διδύμων.

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Χρησιμοποιώντας μια αποσπώμενη κεφαλή ντους, το μπάνιο των διδύμων θα γίνει πιο εύκολο, πιο γρήγορο αλλά και πιο διασκεδαστικό. Η αποσπώμενη κεφαλή στο ντους θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την απομάκρυνση της σαπουνάδας στο ξέβγαλμα.

Προετοιμάστε την αλλαξιέρα

Ετοιμάστε ό,τι χρειάζεστε μετά το μπάνιο (πάνες, λοσιόν, πιτζάμες κ.λπ.) από πριν – κατά προτίμηση ακριβώς δίπλα στη μπανιέρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο αλλαξιέρες στο πάτωμα, με πετσέτες από πάνω τους. Όταν βγάζετε ένα μωρό από την μπανιέρα, μπορείτε να το αφήσετε αμέσως κάτω και να το τυλίξετε με την πετσέτα και, στη συνέχεια, να βγάλετε το άλλο μωρό χωρίς να ανησυχείτε για το αν θα γλιστρήσει έξω από την αλλαξιέρα.