Η σκέψη να στείλετε το μικρό σας παιδικό σταθμό μπορεί να είναι συγκινητική έως και.. «τρομακτική», αλλά εσείς και το μικρό σας σιγά σιγά μπορείτε να προετοιμαστείτε για το αναπόφευκτο ενσωματώνοντας αυτά τα εργαλεία στην καθημερινή σας ζωή και μάλιστα στο δωμάτιο του.

Τι να βάλετε στο δωμάτιο για να προετοιμαστεί

Μερικά από αυτά τα αντικείμενα, περιλαμβάνουν:

Προσθέστε πάγκους δραστηριότητας κι ένα καβαλέτο

Ένας από τους τρόπους για να προετοιμάσετε το παιδί για το παιδικό σταθμό είναι η ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας και των αυτοκαθοδηγούμενων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Είναι σημαντικό για το μωρό σας να αισθάνεται άνετα με μπλοκ, γράμματα και αριθμούς μαγνήτες.

Είναι επίσης σημαντικό για το μωρό σας να μάθει την έννοια του να παίζει μόνο του. Μόλις το μωρό σας δείξει ότι ενδιαφέρεται για εκπαιδευτική μάθηση, μπορείτε να περιμένετε να διευρυνθεί η προσοχή του καθώς αυξάνονται οι γνώσεις και οι κινητικές του δεξιότητες.

Σεντούκι για τα παιχνίδια

Τα σεντούκια παιχνιδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να μάθει πώς να καθαρίζει τους χώρους αλλά και πώς να τους οργανώνει για να μπορεί να παίζει πιο άνετα. Η οργάνωση και η τήρηση των οδηγιών είναι βασικά στοιχεία με τα οποία θα ασχοληθεί στο παιδικό σταθμό.

Ταυτόχρονα θα μπορέσετε να καταλάβετε κατά πόσο θα μπορεί να ελέγξει την συμπεριφορά του μελλοντικά.

Ξυλομπογιές και μαρκαδόρους

Το να μπορεί να κρατά ξυλομπογιές, μαρκαδόρους είναι μια σημαντική δεξιότητα για την προσχολική ηλικία. Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να έχει καλύτερη γνώση της γραφής και των κινητικών του δεξιοτήτων παρέχοντας διαφορετικούς τρόπους για να ασχοληθεί με τον γραπτό λόγο.