Από τη μία οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και από την άλλη η δύναμη της συνήθειας μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να πέφτετε σε ορισμένες διατροφικές «παγίδες» και να μπλοκάρετε την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα. Ορίστε λοιπόν 5 συχνά λάθη που αυξάνουν το βάρος σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Λάθος #1 – Καταναλώνετε υγιεινές τροφές δίχως μέτρο

Τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για σνακ, όμως είναι πολύ εύκολο να σας οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση θερμίδων. Πολλές φορές, βασιζόμενοι στο ότι τρώτε κάτι υγιεινό, υποτιμάτε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε. Επομένως, φροντίστε να μην τρώτε απευθείας από το σακουλάκι και να οργανώνετε σωστά τις μερίδες σας. Μια χούφτα με ξηρούς καρπούς είναι αρκετή.

Λάθος #2 – Υπερεκτιμάτε τις θερμίδες που καίτε με την άσκηση

Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο οι άνθρωποι να υπερεκτιμούν τις θερμίδες που έκαψαν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και στη συνέχεια να επιβραβεύουν τον εαυτό τους, τρώγοντας περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους. Ακολουθώντας μία τέτοια λογική, όχι μόνο δεν θα καταφέρετε να αδυνατίσετε, αλλά είναι αρκετά πιθανό να δείτε τα κιλά σας να αυξάνονται. Φροντίστε λοιπόν να συνδυάζετε τη γυμναστική με μια ισορροπημένη διατροφή.

Λάθος #3 – Τρώτε μπροστά από μια οθόνη

Όταν τρώτε χωρίς να είστε συγκεντρωμένοι, είναι πιο πιθανό να αγνοήσετε τα «σήματα κορεσμού» του σώματός σας και να φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Αντί, λοιπόν, να κοιτάζετε φωτογραφίες στο Instagram, να απαντάτε στα emails σας ή να βλέπετε τηλεόραση ενώ τρώτε, συγκεντρωθείτε σε αυτό που τρώτε χωρίς περισπασμούς.

Λάθος #4 – Δεν επιλέγετε «έξυπνα» τις τροφές στο πρωινό σας

Το πρωινό είναι απαραίτητο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια αλλά και για να μείνετε χορτάτοι μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Ωστόσο, δεν γίνεται να τρώτε για πρωινό κρουασάν, ντόνατ και σφολιάτες και να περιμένετε να αδυνατίσετε. Συμπεριλάβετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας (π.χ. βρώμη με γάλα αμυγδάλου, αυγά, ομελέτα με μανιτάρια) για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να παρατείνετε το αίσθημα κορεσμού σας.

Λάθος #5 – Ξεχνάτε να πιείτε νερό

Μπορεί να είναι κλισέ, ωστόσο το νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας στη διατήρηση της συγκέντρωσής σας και στην καταπολέμηση της πείνας σας. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πάντα κοντά σας ένα παγούρι με νερό και να πίνετε προτού φτάσετε στο σημείο να διψάσετε. Όταν ξεχνάτε να πιείτε νερό είναι αρκετά πιθανό να νιώθετε ότι πεινάτε κι έτσι να οδηγηθείτε σε υπερκατανάλωση θερμίδων.