Αναρωτήθηκες ποτέ από πού έρχονται τα όνειρα; Ποιος αποφασίζει τι ονειρευόμαστε; Όταν ήμουν μικρός, γνώρισα κάποιον που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, τον κατασκευαστή των ονείρων.

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προέρχονται τα όνειρα; Ποιος αποφασίζει τι ονειρεύεται ο καθένας; Έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Ερικ, έναν χαρακτήρα με πολύ συγκεκριμένη δουλειά: οικοδόμηση των ονείρων των ανθρώπων. Μια όμορφη ερώτηση και μια εκθαμβωτική απάντηση : Ο Έρικ, ένας γλυκός χαρακτήρας σαν το υλικό που χτίζει τα καλύτερα όνειρά μας!

Η ιστορία ξετυλίγεται με πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο σε αυτή την περίπτωση, με τη συντροφιά ενός μικρού αγοριού που χάθηκε στον κόσμο των ονείρων. Είναι μια τρυφερή περιπέτεια όπου ο πρωταγωνιστής καταφέρνει να χαράξει μια τρύπα στις καρδιές των αναγνωστών, όπως η νεράιδα των δοντιών ή ο Αι Βασίλης, για να γίνει ένα από αυτά τα μαγικά όντα που κατοικούν στο μυαλό των μικρών παιδιών.

Ο αναγνώστης θα βυθιστεί στον κόσμο του Έρικ , ανακαλύπτοντας τι συμβαίνει όταν κλείνουμε τα μάτια μας στο κρεβάτι μας.

Η ιστορία ξεπερνά την καθαρή φαντασία, επιδιώκοντας να μεταφέρει ένα απλό, αλλά σημαντικό μήνυμα ταυτόχρονα: δεν πρέπει να φοβόμαστε τα όνειρά μας. Αυτό που ονειρευόμαστε κάθε βράδυ, ενώ κοιμόμαστε, είναι απλά ένα όνειρο. Ένα μήνυμα που μπορεί να φαίνεται προφανές σε έναν ενήλικα, αλλά αυτό για ένα παιδί μπορεί να είναι μια μεγάλη ανακάλυψη.

Το μικρό αγόρι ανακαλύπτει ποιος είναι υπεύθυνος για την κατασκευή των ονείρων: είναι ο Έρικ, που τον παίρνει μαζί του κατά τη διάρκεια μιας μαγικής νύχτας στην οποία το μικρό θα ανακαλύψει πώς τα όνειρα του καθενός ζωντανεύουν.

Η γκαλερί των ονείρων που παρουσιάζεται σε όλη την ιστορία είναι πολυποίκιλη και μας προετοιμάζει να ζήσουμε τα όνειρά μας με ενθουσιασμό: μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να εισέλθουμε σε αυτούς τους φανταστικούς κόσμους που θέλουμε να εξερευνήσουμε!

Οι εφιάλτες αναφέρονται επίσης με έναν απόλυτα καθησυχαστικό τρόπο: μερικές φορές υπάρχουν όνειρα που μπορεί να μας τρομάξουν και που δεν είναι τόσο ευχάριστα, αλλά είναι προσωρινά, και ο Έρικ θα είναι δίπλα μας όταν τους ζούμε.

Αυτό το μήνυμα, ότι δεν κρύβεται κάτι αρνητικό, όπως οι εφιάλτες, αλλά η αποδοχή της ύπαρξής τους και η παροχή μιας στοργικής συνοδείας είναι το πιο σημαντικό σημείο του παραμυθιού. Με αυτή τη στάση μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, τα ενημερώνουμε για την πραγματικότητα των πραγμάτων και τους δίνουμε την αγάπη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές.

Η ιστορία συνοδεύεται από τις υπέροχες ζωγραφιές του Dani Padrón, ενός νεαρού εικονογράφου που κατάφερε να κερδίσει μια προνομιακή θέση μεταξύ των επαγγελματιών του τομέα, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερους στην ειδικότητά του. Η λεπτότητα των χαρακτήρων της, μαζί με τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία των σαλονιών, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για αυτό το παραμύθι. Μια εικόνα γεμάτη χρώμα, που θα μας φέρει πιο κοντά από ποτέ στον κόσμο των ονείρων, αγγίζοντας τους τόνους που όλοι θέλουμε να ζήσουμε στα όνειρά μας.

Συγγραφέας: Κίκε Γκόμεθ

Εικονογράφηση: Ντανί Παδρόν