Μόλις το μωρό σας αρχίσει να κινείται, η πιθανότητα ατυχημάτων και εμπλοκής σε πράγματα που δεν είναι ασφαλή αυξάνεται εκθετικά. Για αυτό είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές στο σπίτι, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι το μωρό έχει έναν ασφαλή χώρο για εξερεύνηση και παιχνίδι.

Δημιουργούμε ζώνη ασφαλείας στο σαλόνι

Επενδύστε σε ένα πάρκο για το μωρό, καθώς εκεί θα μπορείτε να το αφήνετε να παίζει και να διασκεδάζει με ασφάλεια.

Αυτός ο ασφαλής χώρος, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει μαλακά παιχνίδια και βιβλία, είναι ένα εξαιρετικό ασφαλές σημείο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το μωρό σας για ένα ή δύο λεπτά ώστε να τρέξετε μέχρι το μπάνιο, γνωρίζοντας ότι το μωρό σας θα είναι ασφαλές.

Εάν θέλετε να κάνετε την περιοχή μεγαλύτερη και λιγότερο περιοριστική, μπορείτε να αγοράσετε επεκτεινόμενες πύλες μωρών που μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους και να δημιουργούν μεγαλύτερο φράγμα.

Κλειδώστε αντικείμενα που σπάνε ή είναι τοξικά

Οποιαδήποτε εύθραυστα αντικείμενα ή τοξικά προϊόντα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κλειδωμένα μακριά από το μωρό. Τα περισσότερα καταστήματα υλικού, πολυκαταστήματα ή εξειδικευμένα καταστήματα μωρών πωλούν κλειδαριές ντουλαπιών που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα έπιπλα.

Αυτές οι κλειδαριές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αν έχετε έπιπλα με πολλά συρτάρια ή ντουλάπια. Τα μωρά φτάνουν σε μια ηλικία που η περιέργειά τους οξύνεται και ως εκ τούτου θέλουν να ανοίγουν και να κλείνουν διαφορετικά συρτάρια και ντουλάπια, αλλά το περιεχόμενο δεν είναι πάντα φιλικό προς το μωρό.

Καλύψτε τις γωνίες

Οι αιχμηρές γωνίες σε τραπεζάκια σαλονιού ή σε μονάδες τοίχου μπορεί να είναι καταστροφικές όταν τα μικρά κεφάλια πέφτουν πάνω τους. Σίγουρα θα θέλετε να περιηγηθείτε στον χώρο του σαλονιού σας και να ελέγξετε για τυχόν έντονες γωνίες ή άκρες στα έπιπλά σας.

Τα γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού μπορεί ακόμη και να πρέπει να αποθηκευτούν μέχρι το μωρό να μεγαλώσει. Μπορείτε να αγοράσετε γωνιακά προστατευτικά για να βεβαιωθείτε ότι οι αιχμηρές άκρες δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για το μωρό.