Ο σχεδιασμός μιας οικιακής βιβλιοθήκης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Μάλιστα, μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε έναν υπάρχοντα χώρο. Ο σχεδιασμός μιας οικιακής βιβλιοθήκης, σημαίνει όμως, ότι θα είναι πιο μεγαλειώδης από την απλή αποθήκευση βιβλίων και ότι θα αποτελεί ένα κυρίαρχο αλλά όμορφο στοιχείο στην διακόσμηση του σαλονιού, ενός μεγάλου διαδρόμου, του γραφείου ή του δωματίου των παιδιών.

Ενσωματώστε την βιβλιοθήκη σε ένα δωμάτιο

Γιατί να μην σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια βιβλιοθήκη εντός των ορίων ενός δωματίου; Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας. Δοκιμάστε να είναι ένας χώρος με άπλετο φυσικό φως, καθώς είναι ιδανικός τόσο εργασία όσο και για ανάγνωση.

Μερικές άνετες πολυθρόνες είναι ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώσετε αυτόν τον ευέλικτο χώρο, δημιουργώντας ένα φιλόξενο καταφύγιο για ολόκληρη την οικογένεια.

Αξιοποιείστε κάθε γωνία

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται μια βιβλιοθήκη, βλέπουν σειρές γεμάτες βιβλία να απλώνονται κατά μήκος ενός τοίχου, από το δάπεδο έως την κορυφή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι παρόμοιο. Αντ’αυτού αξιοποιείστε κάθε γωνία, μετατρέποντάς την σε μικρά ράφια.

Τοποθετήστε ανάλογα με την προσβασιμότητα βιβλία ή περιοδικά, που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας, ξεκινώντας από αυτά που βρίσκονται στο ύψος σας.

Βάλτε χρώμα

Αν και μια οικιακή βιβλιοθήκη πρέπει να είναι ένας χαλαρωτικός και φιλόξενος χώρος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε τολμηροί με τα χρώματα. Χαρίστε στον χώρο σας ύφος και αισθητική επιλέγοντας την αγαπημένη σας απόχρωση και βάφοντας τα ράφια σε αυτό το χρώμα.

Ένα καπνιστό ή βαθύ μπλε είναι μια τολμηρή επιλογή, η οποία λειτουργεί καλά για μικρότερους χώρους, δημιουργώντας μια υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης και φιλοξενίας.