Κάνουμε τον χρόνο σύμμαχό μας ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες για να περιποιηθούμε δυο από τα πιο σημαντικά προβλήματα της επιδερμίδας, τα οποία επιταχύνουν τον ρυθμό γήρανσής της. Επιπλέον, σημειώνουμε τα πιο σημαντικά tips αντιγήρανσης καθώς και τα συστατικά που προσφέρουν την επιθυμητή βελτίωση ανά περίπτωση.

#1 Η αφυδάτωση

Τα κερατινοκύτταρα είναι τα κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και την προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις, το κρύο, τον αέρα, τη ρύπανση κ.ο.κ. Όταν όμως παρατηρείται διαδερμική απώλεια νερού,  τότε η επιδερμίδα παρουσιάζει ξηρότητα, ξεφλούδισμα, τραχιά υφή. Αλλα συμπτώματα της αφυδάτωσής της είναι η αίσθηση «τραβήγματος», η έλλειψη άνεσης και ελαστικότητας.

Τι μας ταιριάζει: Συνθέσεις με ω3 λιπαρά οξέα, έλαια όπως αβοκάντο, αργκάν και ελαιόλαδο, και ισχυροί ενυδατικοί παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και είδη βουτύρων όπως καριτέ, καρύδα, κακάο κλπ. Ολα τα παραπάνω συστατικά θα σφραγίσουν την μεμβράνη των κυττάρων και θα διατηρήσουν την υγρασία στο εσωτερικό τους.

#2 Τα σημάδια του χρόνου

Αυτά δεν είναι μόνο οι ρυτίδες και η χαλάρωση, αλλά η συνολική εικόνα του προσώπου. Ευτυχώς, η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθέσεις και θεραπείες, που μας επιτρέπουν να παρατείνουμε τη νεανική μας όψη.

Τι μας ταιριάζει: Φόρμουλες που διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση και είναι σχεδιασμένες ώστε να βοηθάνε στην εξάλειψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων έκφρασης. Επίσης συνθέσεις που συσφίγγουν το περίγραμμα και καταπολεμούν κηλίδες και πανάδες. Τα συστατικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς είναι η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο φυτικής προέλευσης και βιταμίνη C που χαρίζει λαμπερή όψη και ομοιόμορφο τόνο.

#3 Ευαισθησία, κούραση

Κοκκινίλες, κνησμός, ξεφλούδισμα, θαμπός τόνος. Αυτά είναι τα συμπτώματα του ευαίσθητου τύπου τα οποία υποδηλώνουν ότι υποφέρει από τις εξωτερικές απειλές. Κι αυτό γιατί ο αμυντικός μηχανισμός του δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Επιπλέον γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να διατηρήσει την ελαστικότητα και την υγιή του όψη.

Τι μας ταιριάζει: Συνθέσεις με κλάσματα προβιοτικών που ενισχύουν το μικροβίωμα και επανορθώνουν τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού. Επίσης τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, τα skin minerals, είναι καθοριστικά για την ενδυνάμωση του ευερέθιστου δέρματος.