Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες αφιερώνουν πολύ χρόνο για να βρουν το τέλειο όνομα για το μωρό τους. Μόλις η μαμά κι ο μπαμπάς επιλέξουν το σωστό όνομα, θα αφιερώσουν πολλές ώρες επαναλαμβάνοντας το όνομά του, ανυπομονώντας για την στιγμή που δουν μια λάμψη συνειδητοποίησης.

Πότε θα καταλάβει το όνομά του

Δεν περιμένουμε από τα μωρά να γεννηθούν γνωρίζοντας πώς να περπατούν ή να μιλάνε, επομένως δεν μπορούμε να περιμένουμε να γνωρίζουν ούτε το όνομά τους. Ακόμα κι αν τους φωνάζαμε με το όνομά τους στη μήτρα, αυτό είναι απλώς ένα ακόμη αναπτυξιακό ορόσημο στο οποίο πρέπει να φτάσουμε και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος.

Ένα μωρό τυπικά θα αναγνωρίσει το όνομά του από την ηλικία των 4 έως 6 μηνών. Όπως συμβαίνει με όλα τα αναπτυξιακά ορόσημα, τα μωρά θα αναπτυχθούν στο δικό τους χρονοδιάγραμμα και αυτό είναι απλώς ένα μέσο εύρος. Αν περιμένετε να ακούσετε το μωρό σας να λέει το όνομά του, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να είναι πιο κοντά στα 2 χρόνια πριν έρθει αυτή η ώρα.

Πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε;

Ενώ λέμε ότι αυτά είναι αναπτυξιακά ορόσημα, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορεί να κάνει η μαμά και ο μπαμπάς για να βοηθήσουν το παιδί να τα φτάσει. Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το μωρό σας να μάθει το όνομά του είναι να του μιλάτε, να διαβάζετε και να τραγουδάτε από τη στιγμή που γεννιέται.

Αυτό τα βοηθά να συνηθίσουν να ακούν λέξεις και είναι η πρώτη τους έκθεση στη γλώσσα. Μπορείτε επίσης να φροντίσετε να χρησιμοποιείτε το όνομά τους όσο πιο συχνά γίνεται. Φώναξε το όνομά τους και αν σας κοιτάξουν, φροντίστε να του δείξετε πόσο χαρούμενοι είστε.

Αυτό το βλέμμα θα είναι συχνά συμπτωματικό όταν είναι μικρά, αλλά θα ξέρετε εκείνη τη στιγμή που θα αναγνωρίσουν το όνομά τους.