Cupcakes σοκολάτας με φαντασματάκια από μαρέγκα για να γιορτάσουμε το Halloween, με τους μικρούς μας φίλους. Και για όσους δεν το γιορτάζετε, είναι μια ιδανική επιλογή για παιδικά πάρτι.

 

Ειδικός εξοπλισμός

Φόρμα για μικρά κέικ 12 θέσεων

Κορνέ με ίσια μύτη

Καραμελόχαρτα  Halloween (προαιρετικά)

 

Χρόνος εκτέλεσης: 30-40 λεπτά

 

Υλικά

Για τα κέικ:

115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

175 γρ. ζάχαρη άχνη

2 μεγάλα αυγά

175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

15 γρ. κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

85 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

2 κουταλιές γάλα

1 πρέζα αλάτι

 

Για τις μαρέγκες:

2 ασπράδια αυγών

100 γρ. ζάχαρη άχνη

10 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα που θα χρησιμοποιήσουμε για τα κέικ.

 

Εκτέλεση

Για τα σοκολατένια cupcakes:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε στην φόρμα 12 καραμελόχαρτα.
  2. Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.  Μόλις δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε, τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Γεμίζουμε προσεκτικά τις θήκες περίπου μέχρι τη μέση, χρησιμοποιώντας κουτάλι.
  5. Ψήνουμε περίπου για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν στην μέση.

Για τις μαρέγκες φαντασματάκια:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120° C και στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
  3. Αφού σφίξει η μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  4. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και σχηματίζουμε 12 «φαντασματάκια».
  5. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις μαρέγκες στους 120°C για 1 ώρα και μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  6. Δημιουργούμε μάτια στα φαντασματάκια με τη λιωμένη κουβερτούρα και στην συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω από κάθε cupcake.