Η επιλογή των πρώτων παπουτσιών για το μωρό σας είναι πολύ συναρπαστική! Ωστόσο, είναι σημαντικό να πάρετε τη σωστή απόφαση…

Τα πόδια των μωρών είναι μαλακά και πολύτιμα, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε παπούτσια που είναι άνετα και κατάλληλα για την ανάπτυξη των ποδιών του μωρού σας.

Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιλογή των σωστών πρώτων παπουτσιών για το μικρό σας:

Πότε πρέπει να αγοράσω το πρώτο ζευγάρι παπούτσια

Το μικρό σας κάνει επιτέλους τα πρώτα του βήματα! Ενώ θα ξεσπάτε από περηφάνια, είναι σημαντικό να μην βιαστείτε να του αγοράσετε ακόμη τα πρώτα του παπούτσια. Τα μωρά δεν χρειάζεται να φορούν παπούτσια μέχρι να περπατήσουν έξω. Μέχρι τότε, το να μάθουν να περπατούν ξυπόλυτα είναι η καλύτερη επιλογή.

Όταν πάτε να αγοράσετε τα πρώτα παπούτσια για το μωρό σας, είναι ζωτικής σημασίας να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να μετρήσει τα πόδια του μωρού σας. Πολλοί έμποροι λιανικής διασφαλίζουν ότι το προσωπικό τους έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να σας συμβουλεύσουν για το τι είναι καλύτερο για το μωρό σας. Πάντα βάζετε το παιδί σας να περπατάει με τα παπούτσια στο κατάστημα, για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζουν σωστά πριν τα αγοράσετε.

Τι να προσέξετε αγοράζοντας το πρώτο ζευγάρι παπούτσια

Τα παπούτσια πρέπει να είναι διαθέσιμα σε ολόκληρα και μισά μεγέθη και σε διάφορες φόρμες (πιο στενές, πιο πλατιές). Πρέπει επίσης να είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο και μαλακό δέρμα, για να μην τρίβονται. Ψάξτε για ελαφριές, εύκαμπτες αντιολισθητικές σόλες που θα βοηθήσουν το μωρό σας να στερεωθεί στο έδαφος. Τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να είναι φαρδιά κι ευρύχωρα, οι ραφές και οι άκρες μαλακές, τα υλικά να αναπνέουν και τα κουμπιά να προσαρμόζονται. ΜΩΡΟ

Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για το πρώτο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αποκτήσει ισορροπία και έλεγχο καθώς περπατά και να του δώσει αυτοπεποίθηση να συνεχίσει – για λίγα μόνο βήματα παραπάνω. Να θυμάστε, όμως, ότι για το μωρό σας ότι εξακολουθεί να είναι υπέροχο να περπατά ξυπόλητο όσο το δυνατόν περισσότερο, όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

Τα παπούτσια του μωρού σας θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 6 έως 8 εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να εφαρμόζουν σωστά.

Μην αγοράζετε ποτέ παπούτσια από δεύτερο χέρι, θα έχουν διαμορφωθεί για να ταιριάζουν στα πόδια ενός άλλου παιδιού και δεν θα παρέχουν τη σωστή υποστήριξη.

Συμβουλές για την περιποίηση των ποδιών του μωρού

Είναι σημαντικό να πλένετε και να στεγνώνετε σχολαστικά τα πόδια του μωρού σας σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε και να κόβετε τακτικά τα νύχια των ποδιών του, αλλά ποτέ πολύ κοντά. Εάν είστε λίγο νευρικοί χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, μπορείτε εναλλακτικά να λιμάρετε τα νύχια του.

Καθώς τα πόδια του μωρού σας είναι μαλακά, παραμορφώνονται εύκολα κι επομένως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν παραμορφώνονται με κανέναν τρόπο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε:

  • Διατηρώντας τα ρούχα του ύπνου φαρδιά και ελαφριά
  • Αποφεύγοντας να περιορίσετε τα πόδια του σε κάλτσες ή σε ολόσωμα φορμάκια που είναι πολύ μικρά
  • Ενθαρρύνοντας το μωρό σας να ασκεί τα πόδια του με κλωτσιές ή παρόμοιες δραστηριότητες για να αναπτύξει τους μυς του

Ποιες κάλτσες είναι καλύτερες για το μωρό μου

Οι κάλτσες πρέπει πάντα να εφαρμόζουν καλά στα πόδια του μωρού σας. Οι φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι ή το μαλλί είναι οι καλύτερες, καθώς επιτρέπουν στα πόδια του να αναπνέουν. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις κάλτσες από 100% νάιλον γιατί θα κάνει τα πόδια του μωρού σας να ιδρώσουν.