Κορωνοϊός – Μια έγκυος έχει περισσότερες πιθανότητες να διασωληνωθεί

Τι δήλωσε ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αθανασιάδης
7 Νοεμβρίου 2021 | 13:30

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» φιλοξένησε τον γιατρό Απόστολο Αθανασιάδη και ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για το θέμα του εμβολιασμού των εγκύων.
Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή σε όλες τις εγκύους και προτείνει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Πριν μόλις λίγες ημέρες μια 27χρονη ανεμβολίαστη πέθανε στο Ιπποκράτειο, ενώ και μια 38 ετών έγκυος κατέληξε. «Η 27χρονη είχε έρθει σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο» εξηγεί ο ίδιος.

«Το 1% των θανάτων είναι νέοι 18-39 ετών. Στο κομμάτι των εγκύων πλέον βλέπουμε λιγότερα περισταστικά λόγω του ότι ο περίγυρος τους συνήθως εμβολιάζεται, αλλά τα λίγα περιστατικά που βλέπουμε είναι πολύ πιο βαριά. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκαζόμαστε να τερματήσουμε την εγκυμοσύνη» συμπληρώνει ο γυναικολόγος.

Ο κ.  Αθανασιάδης τονίζει : «Η εγκυμοσύνη από μόνη της ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου και άρα μια έγκυος έχει 2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να διασωληνώθεί και 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει σε σχέση με μια νέα που δεν είναι έγκυος».

Σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζει πως πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν καθώς πάνω από 200000 έγκυοι σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα και επισημαίνει πως οι επίσημες οδηγίες είναι υπέρ του εμβολιασμού.

«Στην ιατρική κοινότητα υπάρχουν γιατροί που δεν συνιστούν τον εμβολιασμό στις εγκύους , παρόλα αυτά οι κατευθηντήριες οδηγίες πρέπει να ακολουθούνται από όλους απαρέκλιτα. Η πλειονότητα των γιατρών είναι υπέρ του εμβολιασμού για όλες τις γυναίκες» κατέληξε.

Πρόσφατα Άρθρα
Ο καρκίνος είναι πλέον διαχειρίσιμος σε υψηλό ποσοστό 4 Φεβρουαρίου 2026, 11:36
Στην τελική ευθεία η απαγόρευση των social media για ανηλίκους στην Ελλάδα 4 Φεβρουαρίου 2026, 08:33
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version