Τα αναμνηστικά της οικογένειάς σας λένε μια ιστορία. Αυτά τα στοιχεία σας υπενθυμίζουν πού ήσασταν, τι καταφέρατε και τους ανθρώπους που αγαπήσατε στην πορεία. Είναι φυσικό να θέλετε να εμφανίζετε αυτά τα σημαντικά αναμνηστικά σε όλο το σπίτι για να διατηρείτε τις αναμνήσεις ζωντανές.

Αλλά μπορεί να μην έχετε αρκετό χώρο για να εμφανίσετε κάθε συναισθηματικό αντικείμενο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να επιλέξετε ποια αντικείμενα θα αποτελέσουν μέρος της διακόσμησής σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να διαλέξετε τα καλύτερα αναμνηστικά σας και να τα εντάξετε άψογα στο εσωτερικό σχέδιο του σπιτιού σας.

3+1 μυστικά για να διακοσμήσετε τα αναμνηστικά σας

Δεν χρειάζεται να είστε σχεδιαστής εσωτερικών χώρων για να δημιουργήσετε υπέροχες συνθέσεις για τα αναμνηστικά σας. Απλώς ακολουθήστε αυτές τις εύκολες συμβουλές:

1. Επιλέξτε δωμάτια για τα αναμνηστικά σας

Πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση αντικειμένων γύρω από το σπίτι σας, είναι συχνά καλό να αποφασίσετε ποια θα πάνε σε ποια δωμάτια. Σε γενικές γραμμές, θα θέλετε να τοποθετήσετε τα πιο αγαπημένα σας αντικείμενα σε δωμάτια που επισκέπτεστε συχνά, όπως το υπνοδωμάτιο και τον κύριο χώρο διαμονής σας, όπως το σαλόνι.

Προγραμματίστε το εκ των προτέρων για να διευκολύνετε την τακτοποίηση των αντικειμένων.

2. Εμφάνιση παρόμοιων στοιχείων μαζί

Καθώς σχεδιάζετε πού να εμφανίζετε τα αναμνηστικά σας, μπορεί να θέλετε να ομαδοποιήσετε σχετικά αντικείμενα.

Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες και τα ενθύμια γάμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός τοίχου γκαλερί, ενώ τα παιδικά αθλητικά τρόπαια και ο εξοπλισμός μπορούν να τοποθετηθούν όλα μαζί σε ένα ράφι, βοηθώντας στη δημιουργία συνοχής.

3. Εξετάστε τις επιλογές εμφάνισης

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρία μέρη όπου μπορείτε να τοποθετήσετε αναμνηστικά: στον τοίχο, στο ράφι ή σε ένα τραπέζι. Ενώ το αρχικό σας ένστικτο μπορεί να είναι να βάλετε φωτογραφίες στον τοίχο, μην φοβάστε να τις αναμίξετε και να τις εμφανίσετε σε ένα ράφι ή τραπέζι.

Εάν εμφανίζετε μια ομάδα αντικειμένων σε έναν τοίχο, δοκιμάστε να τοποθετήσετε τη διάταξη στο πάτωμα για να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει πριν κλείσετε τα πάντα.

4. Δοκιμάστε διαφορετικά πράγματα

Αφού τακτοποιήσετε τα αναμνηστικά σας σε όλο το σπίτι, δοκιμάστε να ζήσετε μαζί τους για μερικές ημέρες για να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι. Εάν δεν σας αρέσει η τοποθέτηση ορισμένων αντικειμένων μετά από περίπου μία εβδομάδα, δοκιμάστε να τα μετακινήσετε.

Ο στόχος είναι να συνδυάσετε συναισθηματικά αντικείμενα με τη διακόσμησή σας και μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να βρείτε την τέλεια διάταξη.