Το πορτοκαλί αποτελεί ίσως το χρώμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Μπορεί να είναι ένα πολύ δυνατό και ενεργητικό χρώμα. Όπως το κίτρινο και το κόκκινο, μπορεί να τραβήξει πολύ την προσοχή. Οι περισσότεροι το περιγράφουν ως ένα χρώμα φωτεινό, χαρούμενο και αναζωογονητικό.

Γιατί να επιλέξετε το πορτοκαλί

Μερικοί από τους λόγους, που θα θέλατε να ενσωματώσετε μερικές πινελιές και στο δωμάτιο του παιδιού, περιλαμβάνουν:

Είναι ενεργητικό

Μπορεί να θυμίζει συναισθήματα ενθουσιασμού. Μάλιστα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το πορτοκαλί θεωρούνταν ένα συναρπαστικό χρώμα που θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και να κάνει πιο εύκολη την ενασχόληση με δύσκολες δραστηριότητες, όπως το διάβασμα.

Ενισχύει την συγκέντρωση

Σύμφωνα με μελέτη, το πορτοκαλί θεωρείται πολύ διεγερτικό αλλά και φιλικό χρώμα. Μπορεί να τραβήξει την προσοχή και τείνει να ξεχωρίζει οπτικά. Άλλα ερευνητικά δεδομένα έχουν δείξει ότι τα χρώματα μεγαλύτερου μήκους κύματος όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο τείνουν να προκαλούν υψηλότερα επίπεδα διέγερσης.

Μας κάνει χαρούμενους

Οι άνθρωποι επίσης συνήθως περιγράφουν το πορτοκαλί χρώμα ως φωτεινό και χαρούμενο. Αυτό, οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στην αυθόρμητη συσχέτιση του χρώματος με το λαμπερό ηλιοβασίλεμα ή το χρώμα από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, που παραπέμπει στην αναζωογονητική γεύση των εσπεριδοειδών.

Πώς θα το ενσωματώσετε στο παιδικό

Μπορείτε να ενσωματώσετε το πορτοκαλί στο παιδικό δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Επειδή είναι ένα έντονο χρώμα, δοκιμάστε να το περιορίσετε σε ένα τοίχο, μέρος αυτού ή συνδυαστικά μαζί με κάποια άλλη απόχρωση κάνοντας μοτίβα.

Διαφορετικά, αν δεν θέλετε ένα τόσο μόνιμο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να ενσωματώσετε αξεσουάρ σε πορτοκαλί αποχρώσεις, όπως μαξιλάρια ή φωτιστικά.