Το να σχεδιάσετε το παιδικό δωμάτιο μπορεί να αποτελεί μια διακοσμητική πρόκληση, ειδικά αν σκεφτείτε την πληθώρα των χρωμάτων, των ηρώων των κινουμένων σχεδίων ή των αθλητικών και μη ομάδων που μπορεί να αρέσουν στα παιδιά.

Διαχρονικό παιδικό δωμάτιο με αυτά τα tips

Είτε ψάχνετε ιδέες για υπνοδωμάτια για κορίτσια, ιδέες για αγόρια ή για εφήβους, αυτές οι συμβουλές για το σχεδιασμό παιδικών δωματίων ισχύουν σε κάθε περίπτωση.

Σκεφτείτε την διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού

Ο σχεδιασμός της παιδικής κρεβατοκάμαρας μπορεί να γίνει άψογος όταν έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη διακόσμηση του σπιτιού σας στο σύνολό της. Όταν σχεδιάζετε παιδικά υπνοδωμάτια, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ παιχνιδιάρικου και διαχρονικού.

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να εξετάσετε το σχεδιασμό του υπόλοιπου σπιτιού και να βεβαιωθείτε ότι αυτό το δωμάτιο είναι συμβατό.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παλέτα χρωμάτων, υλικά που χρησιμοποιούνται και υφές. Από εδώ, μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε ένα φιλόξενο και διασκεδαστικό υπνοδωμάτιο για το παιδί σας που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Αποφύγετε τις τάσεις

Σκέφτεστε ιδέες για ταπετσαρίες παιδικής κρεβατοκάμαρας; Σκεφτείτε κάτι διακριτικό, προτείνουν οι ειδικοί στην διακόσμηση. Όπου είναι δυνατόν, συνιστούν να αποφεύγετε να καλύπτετε την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας με έντονα θεματικά ντεκόρ που είναι δύσκολο να αλλάξετε.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιλέξετε ταπετσαρία με ελαφριά σχέδια που θα λειτουργήσουν ως ουδέτερο και χαρακτηριστικό φόντο στο χώρο.

Το λιγότερο είναι περισσότερο

Αυτό το μάντρα ισχύει ιδιαίτερα όταν εξετάζετε ιδέες για κοινόχρηστο υπνοδωμάτιο, για μικρά υπνοδωμάτια για παιδιά ή για παιδιά που χρειάζονται έναν ήρεμο, ξεκούραστο χώρο στο τέλος της ημέρας. Ομοίως, αν έχετε playroom είναι λογικό να διατηρείτε την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας χωρίς ακαταστασία.

Αυτό θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε την κρεβατοκάμαρα που είναι απλώς για ύπνο και ξεκούραση ή ήσυχο διάβασμα.