Πολλοί είναι οι γονείς που θέλουν να φασκιώνουν το μωρό τους, ειδικά κατά την διάρκεια του ύπνου τους, αφού το βοηθά να αποφύγει το ξύπνημα κατά την διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας σημαντικά τα αντανακλαστικά τους.

Πολλοί γονείς ανησυχούν όταν πρέπει να σταματήσουν να φασκιώνουν το μωρό τους, ειδικά όταν το μωρό τους γίνεται όλο και πιο κινητικό. Αν το μικρό σας φαίνεται να ξεφεύγει ή νομίζετε ότι γίνεται πολύ μεγάλο, δείτε πώς να καταλάβετε πότε είναι ώρα να σταματήσετε να φασκιώνετε το μωρό σας.

Πότε να σταματήσετε να φασκιώνετε το μωρό

Πρώτον, πιθανότατα να έχει φτάσει η στιγμή να σταματήσετε εάν έχουν ξεπεράσει το νεογέννητο αντανακλαστικό τους. Τα περισσότερα μωρά το ξεπερνούν κάπου μεταξύ δύο και τεσσάρων μηνών. Με άλλα λόγια, εάν το μωρό σας τρομάζει λιγότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου του, τότε μπορεί να είναι καιρός να σταματήσετε να το φασκιώνεται.

Επιπλέον, μπορεί να είναι καιρός να σταματήσετε να το φασκιώνετε εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας τείνει να «ξεφεύγει» από το ήπιο τύλιγμα.

Οι χαλαρές κουβέρτες στην κούνια ενός μωρού μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, επομένως θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το φάσκιωμα εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας μπορεί και «ξεφεύγει».

Τέλος, εάν το μωρό σας μπορεί να γυρίσει, τότε αυτό αποτελεί ακόμα ένα σημάδι ότι θα πρέπει να σταματήσετε να το φασκιώνετε.