Σύμφωνα με τους διασημότερους δερματολόγους όπως ο δρ. Adam Geyer, αποτελεί το «χρυσό» δίδυμο προκειμένου να καταπολεμήσουμε τα σημάδια του χρόνου. Ο συνδυασμός βιταμίνης C και υαλουρονικού οξέως συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, της αφυδάτωσης, της θαμπής όψης, και γενικότερα στα σημάδια της φωτογήρανσης. Ακολουθώντας τα παρακάτω 5 βήματα στην πρωϊνή μας περιποίηση και εφαρμόζοντας τις ανάλογες συνθέσεις, θα δούμε σημαντική βελτίωση που θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.

Για τις λεπτές γραμμές, ρυτίδες και άτονη όψη: Τα 5 βήματα της πρωϊνής περιποίησης

  1. Μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που συσφίγγει, ενυδατώνει και δίνει ενέργεια στα κύτταρα.
  2. Στη συνέχεια, σειρά έχει μία σύνθεση ματιών με βιταμίνη C και καφεΐνη, που θα φωτίσει τους μαύρους κύκλους και θα μειώσει το πρήξιμο. Παράλληλα, όμως θα φροντίσει για την πρόληψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  3. Στη συνέχεια, απλώνουμε μια κρέμα με βιταμίνη C που ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στην οξείδωση και τη φωτογήρανση. Επιπλέον αυξάνει τη λάμψη και τη φωτεινότητά της. Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, προτιμάμε μία σύνθεση με πιο πλούσια υφή και περισσότερα αντιοξειδωτικά έλαια που θα χαρίσουν εντατική άνεση και ελαστικότητα.
  4. Τελειώνουμε την πρωϊνή μας περιποίηση με το απαραίτητο αντηλιακό προσώπου.
  5. Ιδανικά ολοκληρώνουμε την αντιρυτιδική μας περιποίηση, χρησιμοποιώντας μία φορά την εβδομάδα μια αντιγηραντική μάσκα με πεπτίδια, αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ενισχυμένο υαλουρονικό οξύ με χαμηλό και υψηλό μοριακό βάρος. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών χαρίζουν άμεσα και μακροπρόθεσμα  σύσφιξη και λάμψη.

Για την αφυδάτωση:  Τα 5 βήματα της πρωϊνής περιποίησης

  1. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα απαλό καθαριστικό μπαλμ ή με ένα γαλάκτωμα που ξεπλένεται με νερό. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις απομακρύνουν τους ρύπους και αφήνουν απαλή την επιδερμίδα χωρίς την αίσθηση «τραβήγματος».
  2. Χρησιμοποιούμε τη σύνθεση ματιών. Επειτα από λίγα λεπτά εφαρμόζουμε έναν ορό με βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ, που θα πολλαπλασιάσει την υγρασία στα κύτταρα και θα κάνει πιο ελαστική την επιδερμίδα.
  3. Στη συνέχεια απλώνουμε μια κρέμα με ένα σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέως και ενεργούς παράγοντες πλούσιους σε λιπαρά οξέα, για την ενίσχυση του υδρολιπιδικού φραγμού. Για παράδειγμα τέτοιοι είναι τα έλαια αβοκάντο, χοχόμπα, άγριου τριαντάφυλλου κ.ά. Οπως και κάποιο είδος βούτυρου (π.χ. καριτέ, κακάο). Ο συνδυασμός είναι μία πηγή ενυδάτωσης για τη διψασμένη επιδερμίδα η οποία θα αποκτήσει θεαματική σφριγηλότητα και ελαστικότητα.
  4. Μία φορά την εβδομάδα, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που κάνουν τραχιά την επιδερμίδα και μειώνουν τη λάμψη της. Γι’ αυτό επιλέγουμε μία μάσκα με γλυκολικό οξύ που κάνει ήπια αλλά αποτελεσματική απολέπιση. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ, πρωτεΐνες, και λιπίδια.
  5. Τελευταία και απαραίτητη κίνηση είναι η εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό SPF (από 30 και πάνω) και αντιοξειδωτικούς παράγοντες.